onsdag 27 mars 2013

Det bästa ...

Idag är det dags för ny dragning i lotteriet och i träskålen ligger följande och skvalpar:


Jo, det är Eva i Tyresö som berättade om den lilla musen som kunde beskådas från köksfönstret.
Glädje, glädje! 


Monet i Frankrike hade haft besök av makens käraste barndomskamrat och hans hustru och nu satt dom tillsammans på terassen ute i vårsolen och drack kall, god saft, allt medan lilla Dessi höll koll. 

I Skellefteå bor ellem och hennes glädje handlade om vårdagjämningen och hur hon hade suttit ute vid husväggen och avnjutit grillade parisare. 

Parisare är nånting som jag - elisabet -, minns tydligt från min barndom.
Och när jag första gången såg den unge mannen som skulle bli mina barns pappa, då stod han vid grillkiosken på Tempo i Lycksele och mumsade på just en parisare. 
Det finns fler som har minnen därifrån!



Så här skrev mossfolk: 
"Det har varit en ovanligt… tråkig vecka, som började med försämrade värden för Cosmos och fortsatte i envis sjuka för mig. Men så kom söndagen och solen sken och det var plusgrader och vi åkte ut i skogen. Helt underbart var det! Bäcken porlade under isen, solen värmde, fåglarna sjöng och Cosmos sprang och sprang och lekte och sprang lite till. Ny energi tankad." 


Ulrika i Västmanland, hennes glädje handlar om lyckan över att ha träffat en sån som Marcus som är trygg och ärlig .., och ja, precis allt har den mannen som får henne att känna sig ..., "jordad". 


I Norsjö - hemma i Västerbotten -, hade Gerd och Kjell blivit farmor och farfar och vi fick veta att den lille gossen "var världens ljuvligaste lillegryn!"
Aldrig hade Gerd kunnat drömma om att det var så här ljuvligt att bli farmor!

Ja, all vår början blifver svår ....

Och i Portugal var en skånska i förskingringen, nämligen annannan,  glad och nöjd över att doktoranden som haft det kämpigt, äntligen kom loss med sina analyser!
"Jag vet ju att han kan, och det har varit plågsamt för oss alla att se honom inte kunna ..", skriver hon.


Den STORARTADE Ann i Göteborg, hon hade pratat med en herre på Pennspecialisten i Malmö och detta var vad som gladde henne. 
Det gladde även mig!


I Californien har (precis som i Norsjö) ett litet gossebarn - en hårfager krabat -, kommit till världen.
Han heter Joaquin och är kusinbarnbarn till Turtlan i Värmland.  
Vilken glädje .., och nog är det bra med Facebook såna här gånger, skriver fröken sköldpadda! 
Tänk, två små gullpluttar i samma inlägg! 

Aldrig mera en cigg i handen!

Rent av lycklig blev man av att läsa Annika i Kävlinges rader!

"Såhär är det: För ca 2 månader sedan blev jag diagnostiserad med Bipolär sjukdom typ 2.
Förutom att jag träffar en läkare som jag verkligen litar på och som tillsammans med mig pratar om och sätter in mediciner, så tog jag egna beslut den där dagen:
att jag skall göra allt jag bara kan för att förbättra min hälsa.
Så: bild 1: aldrig mera lär någon se mig med en cigarett i handen. Jag ska fortsätta dricka Prosecco då och då, skratta och gestikulera så att jag inte fastnar riktigt på bild. Men aldrig mera röka.  (Nu är jag rökfri sedan den 1:e mars)
Och så började jag träna. 3 till 4 gånger i veckan tränar jag och jag har hittat en grej jag verkligen älskar: jag är totalt kär i den där roddmaskinen på gymmet. Verkligen träning för hela kroppen och jag kan ta i riktigt ordentligt (det gillar jag!!)
Nu funderar jag allvarligt på att anmäla mig till en grundkurs i rodd. I båt på vatten alltså.  (roddklubben i Malmö ligger bra till)
Jag är väldigt, väldigt stolt över mig själv och det känns helt underbart bra."

Vårvinter i Jämtland ..

Och Eva på Frösön berättar om en underbar vårvinterdag och glädjen över att äldsta dottern, som Eva inte träffat sedan i höstas, nu ska komma hem och fira påsk i Jämtland!  
Sicken glädje!

Stoooort tack till er alla!
Och det är faktiskt så .., det tycker jag verkligen, att glädjen skvimpar över!
Man blir verkligen glad över andras glädje.

Inga kommentarer: