måndag 27 maj 2013

Efteråt ....


.... när gästerna har sagt tack och hej och huset blivit alldeles tyst och tomt .., när inte ett enda skratt hörs och tv:n krånglar (å andra sidan hittar jag inget jag vill titta på, förutom Babel och det kan jag ju se på play senare ...), tar jag helgens exemplar av DN och går upp och lägger mig.

Harry intill mig.
Nära, nära.

Och jag läser artikeln här ovanför, om "hur sociala medier och dejtningssajter utmanar de arrangerade äktenskapen i Indien."

I mitten på bilden sitter Karimun och Javed Ansari som varje söndag är på besök i Karimuns föräldrahem. Länge ligger jag i sängen och tittar på bilden .., på färgerna och kläderna .., på påsen som hänger på väggen. Sånt.

Hur intressant som helst är det!

Här står han, herr Yuichiro Mura.

På samma sida en liten notis om en 80-årig man från Japan som tagit sig upp till toppen av Mount Everest. Mannen, Yuichiro Miura, har opererat hjärtat vid fyra tillfällen, men har redan bestigit berget två gånger tidigare, ja, då var han förstås rena ungdomen - bara 70 och 75 år -!

Sist av allt fastnar jag för ledarskribenten Hanne Kjöllers artikel på sidan 5.

Att man tycker att en journalist skriver "himla bra", kan ju bero på att man delar journalistens åsikter.
Det gör jag ofta, när det gäller DN:s Hanne Kjöller.
Eller mer så här: hon sätter ord på det jag själv kanske inte kan förklara.

När pv - långt senare - kommer i säng, trött och slut på efter timmar av rättningsarbete, ber jag att få läsa artikeln för honom.
Jag är spänd på vad han ska säga.
Tänk, om vi ser helt olika på det här!

Det gör vi inte och det gör mig glad.
Länk till artikeln finns här.

// Och när det gäller eländet i Husby, vill man bara säga "tack", till alla underbara människor som engagerat sig och nattvandrat för att återta lugnet..!

2 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Jag håller med - på pricken!

Elisabet. sa...

Ruta Ett: ,-)