torsdag 11 juli 2013

En ledig torsdag ...


... kan man ta sin prickiga brassestol och gå ner till stranden och så kan man sitta där i fyra timmar och titta ut över världen och se småttingar springa av och an och göra sandslott och leta efter badringen som blåst iväg med vinden .., och man kan få kaffe i termos och nybakade bullar av en pensionatsvärd som äntligen kommer ner och man kan lyssna till sommarreprisen - först hockeymålvakten Henrik Lundqvist som är uppvuxen i Jämtland men nu bor och känner sig hemma i New York - och därefter halva programmet med Teodor Kallifatides och då vet man ju redan innan att det kommer att bli hörvärt.

Mellan varven kan man doppa sig och simma lite.

Och man kan prata med grannen Göran som har med sig tre barnbarn - alla pojkar - två är födda i mars och den äldste i april ..., och minstingen, som heter Leo, är sprittglad och berättar att dom ska fånga musslor, "på morfars ställe, ute på klipporna".

Säger han och strålar med hela ansiktet.

Från vänster han som är morfar .., Olle och kusinen David. Leo skymtar mellan Davids ben.

Leos storebror heter Olle och är sex år, Leo är fyra (han sträcker upp fyra fingrar i luften )..., och efter en stund kommer fyraåringen och ger mig ett litet, litet löv som han hittat på havets botten och jag lägger det lilla lövet i mitt knä, men nästan genast blåser det iväg, fast då har Leo redan sprungit iväg till morfar igen.

Allt det kan man göra.

Och av sådant mår man bra.

På eftermiddagen kan man ta sin moppe och köra fem kilometer till Ugglarp och handla egenodlade grönsaker och utanför butiken - som är mer som en lada -, kan man träffa en äldre kvinna som är kund i affären och få en såå varm kram av henne (så lena armar och händer hon har! tänker jag ...) och hon berättar att igår när hon handlade .., ja, det var det värsta hon varit med om .., kunder överallt och hur många anställda som helst och alla hade bråttom och kämpade med att fylla in varor.

"Jo, just så var det ...", säger jag.

Men nu är det kväll och den stora fisken (fångad i nät under natten som gått) är uppäten (den fylldes med färska örter och fick bada i vitt vin .., tack Cruella för tipset!) ..., pv har rakat av sig mustaschen (sommarklåda, han blir olik sig och får större överläpp ..., eller den  s e r   större ut) .., snart kommer igelkotten fram som den gör om kvällarna och i morgon är det jobb igen.

Det känns bra.
Det med.

(Och nu är pv hemma och berättar - lätt flåsande - att han nästan sprang rakt på en stor huggorm - han som har ormskräck - och än värre .., harry bara skuttade rakt över den!).

Inga kommentarer: