fredag 12 juli 2013

Klockan 06:47 ....

Idag får strandväskan vila ...

Vaknar klockan fem och har svårt att somna om.
Vid mina ben ligger harry och han är som en sensor ..., vet precis när vi inte längre sover, även om man bara öppnar ögonen .., jag känner hur han viftar lite lojt på svansen.

Stiger upp klockan sex.
Hämtar DN ., harry gör mig sällskap och lyfter på benet ett par gånger .., där är några irriterade skator som tjattrar från dungen vid bäcken.

Hos grannen ligger barnbarnens leksaker på gräsmattan.

Alla sover - eller tycks sova -.

Här var det. Jag får ont i magen bara vid tanken.

Det plingar till i min telefon.
En mig närstående man skickar en bild och skriver kortfattat att här, på hustaken i Malmö, har det fångats inbrottstjuvar natten mot idag.

Själv ska jag ägna mig åt Dagab-beställningen.
Ost, sill, juicer, en del mejerivaror, mjukostar, allt från Valio (youghurt etc), samt bröd som vi själva gräddar, ska beställas.

Det får absolut inte bli för lite, men helst inte för mycket heller.

I jämförelse med tjuvjakt på höga höjder, så föredrar jag beställningen.

Och nu susar jag iväg till affären!

6 kommentarer:

Eva i Tyresö sa...

Hoppas det blir en bra dag för dig min vän! Det är mycket som väntar och det kommer att vara mycket kunder-fiskbilen är där också.
Idag får vi träffa Majas familj med husbilen. De kommer hem ettpar dar......Roligt.

Kattis sa...

Har ni inget underlag på försäljningen, som underlättar beställningarna? Det underlättade för mig, där i charken och delikatessen, då för tjugo år sedan nu.

Hoppas knäna håller!

Kattis sa...

Den där badväskan känner jag igen! :)

Elisabet. sa...

Eva: ska bli roligt när ni kommer ner igen!

Kattis: I mejeriet har vi ju vanliga Arlas beställningsbok och där kan man ju se någorlunda hur mycket som gått, men när jag gick på ledighet, så var det en helt annan butik och nu har försäljningen mer än fördubblats, kanske tredubblats och allt exploderar och när man då inte har varit med under den där explosionen, då blir det ett elände.
Vi har dessutom på tok för små utrymmen; det är nog det jobbigaste!

Brödbeställningen i frysen, där finns INTE EN ENDASTE anteckning om hur mycket som beställts, om man inte går in i datorn och det säger chefen att det tar alldeles för lång tid.
Där - när det gäller brödfrysen -, ska jag, kanske i morgon, göra en beställningslista - rent manuellt - där man ser hur mycket som tas hem var gång, så blir det ju så oändligt mycket enklare att göra en order!
Charken har en tämligen avlång och inte alls stor kyl, med hyllor på ena sidan.
Idag fick dom såna här grå backar, du vet, dom största .., på kanske sju pallar!! Kaoset var totalt.
Öht är det bristen på utrymme och att man inte kan sortera ordentligt, som tar mest kraft.
I morgonbitti ska jag BÖRJA med att röja upp i mejerikylen, så jag får en rejäl överblick.Förhoppningsvis har det sålts undan en hel del under kvällen, så blir det enklare. Men sen kommer ju dubbel leverans igen .., som ska räcka tills på måndag ,-)
Har legat och sovit på soffan ..., ska nu duscha och sedan gå och lägga mig.
Klockan är kvart i åtta.

Kattis sa...

Det låter alldeles gräsligt!

Vi hade bra listor, och så när norrmännen kom på sommaren ett anteckningsblock som vi skrev i, och kunde göra en snabbinventering efter, dagligen...

Elisabet. sa...

Kattis: ändå är det största bekymret - bristen på utrymme -. Vi pratade om det igår, att drömmen hade förstås varit en stor kyl som vi kunde ställa varorna "akut" i.
Det blir ju en djävulsk stress att snabbt få in dem i kylan!

Vaknade fyra i n att och har sedan dess legat och snurrat.
Jag ska tacka Högre Makter när dom här två veckorna är tillända ,-)

I vanliga fall beställer jag enbart mejeri två gånger per månad och så nu detta! Idag ska jag - när mitt pass är slut - i lugn och ro ägna mig åt det som är mitt vanliga; postgrejer, frimärken, kassar etc. Halleluja!