måndag 8 juli 2013

Olle har fått en ny cykel!

Den nya cykeln.

Det är söndagkväll och jag är på väg i säng, men ställer mig som vanligt vid det vidöppna fönstret och tittar ut över den här lilla biten av världen som är min.

Plötsligt hör jag röster .., en bil har parkerat nere vid grannarnas tomt och nu ser jag även grannarna själva som kommer ut och dom låter lite trötta .., kanske har dom vilat en stund .., och bildörrar öppnas och stängs och jag ser hur dom som är morfar och mormor kramar om dottern och hennes småpojkar och dom frågar om resan har gått bra och allt sånt som man säger såna gånger.

Jag ler för mig själv .., tänker på tider långt tillbaka när jag själv med småttingar och deras pappa hade bilat nästan hundra mil och kom hem till Malå sent på kvällen - ja, ibland mitt i natten -, och pappa som stod på bron och tog emot oss .., han stod där i ljusblå pyjamasjacka och korta byxor och jag kommer ihåg varma kramar och känslan av att Vara Hemma.

Men nu är det ett annat liv och där står jag vid ett fönster i landet Halland och jag hör småpojksröster och en mormor som förvånat säger .."men Olle, är du vaken .., det trodde jag inte!" och Olle är så sprittlycklig och snubbelberättar att han fått en ny cykel, en med stötdämpare!

Men å, sicken glädje!



Och sen blir det ny dag och vi äter frukost ute på altanen och Harry, han har också upptäckt att grannarna fått besök och nu ligger han där på gräsmattan och väntar och spejar .., och så fort han hör småpojksrösterna, viftar han stillsamt på svansen.

Själva pratar vi om den här lediga dagen - den näst sista för mig på länge -, och vi ser den lille gransångaren som ideligen flyger till mittenholken och tittar in i hålet ., och där är en talgoxe som sitter ovanpå själva holken och inget förstår vi ..., och himlen är ljust blå och molntussig .., och jag har tid för röntgen klockan 15.00 och det är ju typiskt, för nu, när jag inte arbetar, har jag inte minsta lilla bekymmer med mitt knä! 


Och medan jag dukar till frukost ute på altanen, hittar jag en nyinköpt förpackning med fiskedrag.
Ojdå.
Någon - förmodligen husets herre - har tydligen planer på annat än grekisk sallad till middag. 
Bäst att ladda upp med citroner.

3 kommentarer:

Kattis sa...

Stötdämpare på små pojkcyklar, det är stort! :)

Ulf sa...

En ny cykel är så stort när man är liten. Hoppas på fiskelycka också. Vad slår nyfångad fisk?

Bloggblad sa...

Som vanligt en underbar beskrivning av den del av världen som är din!

Nu ska jag gå och pyssla om den del som är min :)