torsdag 8 augusti 2013

Morgon i landet Halland ...


Ösregn vid sjutiden och därefter uppehåll.
Harry som kurar ihop sig i soffan.
Småfågelvitter.

Och vi äter frukost och tittar sedan på Gomorron-tv där miljöpartiets Gustav Fridolin berättar om boken som han skrivit om sin namne och morfar och jag tänker att kanske ska mp få min röst i nästa val, jag tycker verkligen om detta sympatiska språkrör och ja, jag vet, man kan inte rösta på ett parti bara för en sån sak, men faktum är att det kan man ju faktiskt.
Direkt efter intervjun med författaren, beställer jag boken.

När det blir nyheter berättar såväl radio som tv om president Obamas stundande besök i vårt land och jag ler för mig själv och tänker att mest av allt påminner det om småpojkar som har blivit ovänner.

Obama: nä, nu när du inte gör som vi säger, då tänker jag inte vara med dig längre Vladimir, nu ska jag vara tillsammans med Fredrik och Carl, så det så ...!

Och svenska journalister vinklar det hela så där så att Obama tycker alldeles särskilt mycket om Sverige, men det tror jag inte på.
Det är nog mest näsknäppen åt Vladimir som gäller.
Och nånstans ska han ju vara, ´n Barack.

Ja, så där snurrar tillvaron på en alldeles vanlig torsdagmorgon.
Pv funderar på bilköpet och i Västnytts morgonsändning sitter en oavbrutet leende nyhetsuppläserska och vi (pv och jag själv) börjar skratta och pratar med varandra med just det smajlet - alldeles enkelt är det inte - och pv säger att "han, Obama, han kunde få jobb på Västnytt när han inte längre får vara president, för han har ju ett så vackert leende" och så ringer äldsta dottern och berättar att Emma idag kommer hem från fotbollsäventyret i Israel och själv ska jag arbeta fyra dagar på raken och sen har jag en veckas holiday och det ska bli så skönt

Pv, han börjar jobba på måndagmorgon.

4 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Haha - Vad vi är överens om det där med Obamas besök och hjältegloriorna som putsas på alla redaktioner.

Tänk - vilken ära! Han valde oss istället för diktatorn Putin.

Cirkus Bildt!

Elisabet. sa...

Bert: ja, i det här fallet var vi helt eniga ,-)

Det blev bara patetiskt.

Steel City Anna sa...

Fridolin är fantastisk tycker jag. Jag röstade för övrigt på centern en gång för att Maud O. var så söt i ett program när hon berättade om sin mortel-samling. Nja, inte bara därför, men det var det som tippade över :)

Elisabet. sa...

Underbara Steel City Anna: det gjorde jag med ,-)