lördag 26 oktober 2013

Ni missade väl inte ....?


Talkshow med Fredrik Skavlan. Del 7 av 12. 
I kväll gästas Skavlan av pakistanska Malala Yousafazai som blev skjuten i ansiktet för sitt engagemang för flickors rätt att gå i skolan. 
Vi träffar också hennes far, Ziauddin. Dessutom gästas programmet av norska prinsessan Märtha Louise, hennes affärspartner Elisabeth Nordeng, komikern Knut Nærum, "rockhustrun" och människorättsaktivisten Bianca Jagger och rockstjärnan John Mayer, som också står för musiken. 

Underbara, kloka, humoristiska Malala i gårdagkvällens program med Skavlan!
Vi satt nästan knäpptysta och förstummade ... och jag tänkte på alla unga flickor vars största bekymmer är att kläderna inte sitter rätt eller att rumpan är för stor och det gäller förstås oss vuxna också - män som kvinnor - som mest ser till sitt eget.
Det gäller mig också.

Tårarna rann nerför pv:s kinder på slutet av intervjun!

Intressant och hima kul var även norske komikern Knut Naerum (med nästan brittisk humor!), samt Bianca Jagger (kan man ha så slät panna vid hennes ålder?, men det kanske är helt ovidkommande).
Norska prinsessan Märtha-Louise vittnade om att vi alla kunde finna änglar inom oss och jag tycker nog att det ibland känns aningen flummigt, men om man lyssnar till Malala, så behöver man kanske inte tveka.

Nu blir det frukost!

Och här är programmet!

(Och ja, jag vet att jag snart är ensam som tycker om och alltid tittar på Skavlan, men glöm nu honom ..., det är Malala som är det väsentliga!)

4 kommentarer:

afBabs sa...

Inspirerande, starkt och gripande.
Tårarna rann på mig också.
Förstås... ;)

Kram! ♥ ♥ ♥

Elisabet. sa...

afBabs: precis!
Det är ju absolut omöjligt att tro att tösen är så ung!

Kattis sa...

Fint, och starkt!
//En som alltid tittar på Skavlan, och som tycker om både honom och programmet

Elisabet. sa...

Kattis: så glad jag blir! På facebook diskuteras just gästerna i allmänhet och Skavlan i synnerhet - ja, på min sida -, och många tycker inte alls om honom!
Nu finns det ju förstås ingen lag som säger att alla måste dela min åsikt, men jag blir ändå så glad när vi är några stycken i alla fall som tittar på honom.