lördag 26 oktober 2013

Skillnader ....

Här nere säljs villor för priser som får en inlandsfödd västerbottning att nästan dåna.
Av förskräckelse.

Hemma i Malå är det annorlunda.

Före detta norranjournalisten och författaren Åke Lundgren säljer sitt och hustruns hus!
Där inne har jag en gång i världen suttit och antecknat på Kulturföreningens månadsmöte, ja, det var på den tiden då jag var någorlunda kulturell ...
Här är huset; ja, titta bara!
Sååå fina och rejäla hus!

Och här hittar ni Ingelas hus, ni vet, Ingela hemma i Malå! 

Och  här i Stensjö, tvärs över kustvägen, ligger Ekbacksvägen.
Det tredubbla priset för endast 46 kvadratmeter !!

Inte långt från Falkenberg finns mitt drömboende.
Så idag .., ska jag köpa mig två Trisslotter.
Bara så ni vet.


9 kommentarer:

Anonym sa...

Jag jobbar med Åkes lillasyster! ellem

annannan sa...

Det är så himla olika också i södra Sverige. Ett par mil från kusten blir det helt andra priser. Jämför priserna i Tomelilla, två mil från skånska sydkusten, tre från ostkusten, inom smärtgränsen för att pendla till Köpenhamn och de i Simrishamn vid kusten.

Evas blogg sa...

Det där huset på Ekbacksvägen skulle jag vilja bo i. Året runt.

Ingela sa...

Jag försöker ju också sälja huset. Lite dyrare än Åkes är det, nyrenoverat kök, ja nästan hela nedervåningen, och nytt vattenburet värmesystem med fjärrvärme gör den skillnaden. Hoppas att rätt köpare dyker upp. I Umeå hade det nog varit värt mellan 2 och 3 miljoner...

http://www.blocket.se/vasterbotten/Gedigen_villa_1___plan_47025490.htm?ca=2&w=1

Elisabet. sa...

Till er alla: jag minns när vi sålde huset i Malå, det var ju så otroligt fint läge och huset var också bra, om än inte det modernaste ..., dom pengarna räckte ju knappt till en friggebod i Skåne! Eller i Ystad ,-)

Kattis sa...

...och folk tyckte att jag var skvatt galen, för många år sedan nu, då jag köpte mig en bostadsrätt, ett radhus från femtiotalet, med det mesta bevarat och orört, i ett av Örebros populäraste områden, som ensamstående med barn, för en halv miljon kronor.

Mitt livs bästa affär!

Elisabet. sa...

Kattis: vi har också gjort fantastiska affärer när det gäller bostäder! Köpte en bostadsrätt i Kungsängen för 1 kr, sålde den fyra år senare för 10 000 och var lyckliga. Två år senare såldes samma lägenheter för 150 000!
Nytt köp i Ystad. Betalade och sålde för exakt samma summa. Något år senare skenade priserna iväg .., nu går dom säkert på flera hundra tusen!!
Så nej .., det där med husvinster, det har jag aldrig kommit på god fot med ,-)

Men jag är glad för din skull.

Min störstasyster (ensamstående) köpte sig en 2:a i Lund i slutet av 80-talet och den steg i värde så mycket så att hon hade till nästan hela rubbet när hon, många år senare, köpte sig ett stort hus på landet, även det i Skåne.

Evas blogg sa...

Vi köpte vår bostadsrätt på Frösön för 480 000 kr. för tio år sedan. Det var mycket pengar då. Grannen under sålde sin (likadan som våran) ifjol för 1,2 miljoner. Priserna i Ösd. innerstad och på Frösön har stigit nåt så alldeles hemskt mycket.

Cecilia N sa...

Och vi sålde vår bostadsrätt på Ersboda för ett hiskeligt pris (jag minns inte hur mycket) och strax därefter dönade den där räntan upp på 500% och vi förstod att det var i sista stund.
Plus att vi förstod att idén att köpa före man säljer är inte en bra idé.