tisdag 5 augusti 2014

Det bästa för Eva på Frösön ....


Hej Elisabet!

Det bästa i veckan var, helt klart, utflykten till norra Jämtland med två av mina barn.

Vi åkte till Valsjöbyn och rastade vid det vackra Rengsfallet. Vi styrde sedan färden genom Norge en sväng. Några fantastiska mil på krokiga vägar.

Därefter bar det av norrut, mot Ankarede. En gammal samlings- och begravningsplatser för samer. Mäktig plats som låg på en udde i älven.

Stora Blåsjön, bara namnet gör mig lyrisk, där stannade vi till vid den enorma strand som hade bildats då vattnet var lågt i sjön. Tänk dig: en nästan tom jättebeach, klart och varmt fjällvatten och mäktiga fjäll med några snöfläckar kvar på. Den känslan att gå där, den var stor.

I Jorm åkte vi upp till Korpens öga, ett hotell med islandshästridning och några märkliga hus. Utsikten över Jormvattnet var hänförande.


Efter bad i Jormvattnet väntade en färd hemåt på cirka 30 mil. Det blev en lång dag, vi körde 60 mil. Jämtland är stort och det är långt mellan samhällena. Tänk att bo 13 mil från närmsta samhälle, bara skog emellan. De gör det bra, människorna här uppe.

Vid tio på kvällen var vi hemma igen, solen gassade fortfarande och huvudet snurrade av alla intryck.

Kram Eva


// Elisabet skriver: det här inlägget, där Eva skriver om att kan vara tretton mil till närmaste samhälle .., fick mig att tänka på ett inlägg från Doktor Groda. Nu bor och arbetar hon inte i Jämtland, men inte så värst långt därifrån heller. Så här skrev hon.
Och jag tänkte ännu mera .., måhända skapar - eller formar - den här tillvaron en viss sorts människor?
Ja, det tror jag.

Inga kommentarer: