torsdag 11 december 2014

Noterat från den stora festen ...


1. Kungen har börjat spara ut sitt hår i nacken .., kanske blir det snart tofs där bak, så där som Zlatan.
(Jag håller med Rexxie som på Facebook uppmanar kungen att trimma frisyren ...).

2. Men verkligt trevligt tycktes han - kungen -,  ha det tillsammans med norska pristagaren May-Britt Moser.

3. Väldigt pratsjuk verkade kvinnan på kungens vänstra sida vara. Helst hade hon nog velat ha honom för sig själv mest hela kvällen.

4.  Charmigast .., ja, men det var väl ändå den tyske pristagarens tre barn, må så vara att en trött lillasyster inte alls hade lust att svara på frågor.

5. "Ha nu en rolig kväll!" uppmanade någon av SVT:s reportrarna de två systrarna Moser fra Norge.
Rolig i Norge betyder lugn. Jo, jo.

6. Den franske pristagarens tal på modersmålet - tack och lov för översättning - sååå ömsint, men hans mjuka röst gjorde nog sitt till.

7. Bästa talet: ja, men det höll väl ändå kemipristagaren Stefan Hells.


8. "Oj, oj, oj, så snygg hon är i håret!" - tänkte jag om Stefan Löfvens fru Ulla när jag såg henne.
Ja, hon var stilig hela hon.

9. Dom som det strålade mest om: Carl-Philip och hans fina Sofia Hellqvist!

10. Såg lite blek ut: vår kronprinsessa.

11. Nästan oigenkännlig: centerledaren Annie Lööf.

12. Rapp och rolig i kommentarerna om hur samtalen flutit kring bordet: KD:S Göran Hägglund som menade att dom nu löst dom allra största gåtorna.

13. Vackraste klädseln: alla kimonos.

14. Gav mig tårar i ögonen: talen vid den norska fredsprisutdelningen och hur otvunget Kailash Satyarthi hanterade det borttappade talpapperet. I en intervju sent på kvällen berättar han hur hans vänner blev så förfärligt nervösa, men inte han inte. Härligt!

15. Mest imponerande: Malala, 17 år, som säger sig vilja bli premiärminister och man tror att det kommer att ske.

16. Stoltast av dem alla: Malalas pappa - jag tänkte ett tag att nu spricker han -. 
Varje gång kameran tog in honom i bild, kom jag på mig med att smajla!

17. Tittade upp - lite leende - på servitrisen när hon serverade: Sofia Hellqvist och Stefan Löfven.

18. Proffsigast: SVT som sköter den här bevakningen helt excellent! Jag är aldrig så stolt över vårt land och våra tv-förmågor som den tionde december varje år. Helt fantastiskt!  Tack SVT!
15 kommentarer:

mossfolk sa...

Tack för sammanfattningen. Jag brukar alltid titta, men ikväll gick tiden till operation lägga barn.

gunnar i vaplan sa...

Jag brukar också titta varje år men just denna kväll var TELIA utsatt för nåt sabotage så varken TV eller surfning via dator fungerade här hemma hos mig.
Så tack för uppdateringen ;-)

Tankevågor sa...

Inte bara blek, vår kronprinsessa var också väldigt allvarlig och såg trött ut. Hon brukar alltid bjuda på sina fantastiska leenden men i går kunde kameran stanna på henne gång efter gång utan att just det dök upp. Vi funderade på om hon var sjuk?

Anonym sa...

Jag tillhör också dem som brukar titta på denna festlighet, ja till o med ha något gott på tallriken när jag tittar. Men igår slog den stora tröttheten till. Så där tokigt, vansinnigt trött att jag kraschade i soffan UTAN att slå på TV...så tack för din sammanfattning :)
/ Lena i Östersund

Elisabet. sa...

mossfolk och gunnar i vaplan: mest förvånad blir jag att du Gunnar brukar titta på detta :)
Tur att det finns svt-play!

Tankevågor: ja, "blek" är en omskrivning. Jag tänkte att hon kanske är gravid och mådde illa, hon såg ju dessutom ut att bara nästan sur - för att inte säga helt ointresserad -.

Lena i Östersund: så lite så, men så var jag trött nu på morgonen också .., satt uppe till ett, allt som allt.

Babsan sa...

Svt play funkade inte heller om man hade Telia,hann se lite i alla fall

Babsan sa...

Kronprinsessan drack vin så Även Madeleine så ingen av dom lär väl vara gravid

Elisabet. sa...

Babsan: ja, då kan vi stryka den punkten :)

Anonym sa...


Det finns alkoholfritt vin.


Friherrinnan

Anonym sa...

Elisabet, så klart att du har rätt att vara lite trött om du festade till efter midnatt :)
/Lena i Östersund

Dinah sa...

Bra sammanfattning. Jag koncentrerade mig på fredsprisutdelningen, och stoltare pappa än Malalas kan man nog inte hitta. :-D
Kollade in klänningarna vid intåget till honnörsbordet och har insett att det är tur att jag inte ska betygsätta dem i tidningen dagen därpå, för jag tyckte att C-P:s fästmö (vad hon nu heter) hade den finaste (och den var visst inte alls så fin enligt proffstyckarna). Noterade också att jag tyckte att statsministerns dam hade fin klänning.

Elisabet. sa...

Dinah: ja, hon var jättefin, Löfvens fru! Och Carl-Philips flickvän ser så rar ut, så jag tycker att hon är fin i nästan allt hon har på sig ,-)
Och själv skulle jag tacka nej om jag blev bjuden. Jag har aldrig i mitt liv haft långklänning och tänker aldrig ha det heller. Det är inte jag ,-)

Monet sa...

Min mamma ringde och påminde så jag kunde se middagen via Netflix. Missade själva prisutdelningen som jag också brukar tycka är högtidlig.
Jag var mest fascinerad över en av tv-kvinnornas frisyr - en stor svart bulle mitt uppe på huvudet. Och Kajsa Bergqvists hemska rakade huvudsidor - det där är ju uppenbarligen inne men då har man glömt både Hitler och hans Jugend under 1930-talet. Rys!!
Sophias klänning tyckte jag var urful - hon såg ut som en isprinsessa - de brukar ju ha sån där hudfärgad historia inblandade i kläderna.
Var Victoria trött och sur? Ja kanske. Men vacker klänning, det hade hon - alldeles fantastiskt vacker tycker jag.
Jag tyckte nog det mest rörande talet hölls av den mycket blyge och tillbakadragne fransmannen Modiano som tackade det Sverige han också har annan anknytning till.
Håller med dig, Elisabet, det är en fin dag, den 10 december och man känner sig väldigt svensk och stolt över att vara det!!

Rexxie sa...

Tänkte du på att (åtminstone i sammanfattningen av fredspriset senare på kvällen), så presenterades Malalas pappa med namnskylt, och när sedan mamman var med så var det pappan som talade om att det var mamman, och hon fick inte ens säga att hon var stolt själv utan det gjorde pappan...

Elisabet. sa...

Monet: jag svimmade först när jag såg Kajsas frisyr, men sen vande jag mig och jag är ju så enjängd, så jag tänkte att .., ja, tur att andra vågar ta ut svängarna!

Rexxie: jo, det tänkte jag på, men det kanske - obs. kanske - var av välmening .., hon är kanske blyg och har svårt att uttrycka sig?
Eller så är han som många andra män i det avseendet :)