måndag 16 februari 2015

Idag ...



Om knappt två månader är det precis ett år sedan jag fick min vänstra knäprotes.
Jo, jag har känt mig tämligen stark hela tiden, men nu börjar det verkligen kännas  b r a!

Den som har följt med här på bloggen, vet att den första tiden efter operationen fick jag spatt och promenerade som en galning - på tid! -, med resultat att kropp och själ gled isär alldeles.
Totalt slut på var jag, på alla sätt och vis, tills en klok läkare sa att "nu får du ta det lite lugnare Elisabet .., inte träna så våldsamt!"

Nu känns det bra.
Så idag tar jag hundarna med mig och går långrundan .., ner till havet .., mot hamnen .., in i hästhagen som ännu är tom på islandshästar ..., ut på hedmarken .., tar stigen upp mot sommarstugorna .., havet långt nere till vänster om oss .., och Nelly är överlycklig över att få skutta omkring på mjukt underlag! Ååå, så glad hon är! Viftar på svansen och nästan strålar!



Vi möter en ung kvinna med en golden-retriever-tik och harry morrrar förfärligt, ja, det är som om han ska försvara sin lilla kompis .., men det går bra .., vi står där och surrar en stund och går sedan åt var sitt håll.



Och nästan längst uppe .., ja, där ligger sommarstugorna på rad.
Här bor ett kreativt par.
Mellan tallstammarna skymtar havet.



Så svänger vi neråt igen .., mot kustvägen till .., och vinden är iiiiisande kall och jag drar kapuschongen över huvudet .., virar halsduken runt-runt .., men ändå .., hu, så kyligt!

Det här är rakt österut.



Och så höger igen .., nu går vi rakt hemåt och lite otur har vi, halvvägs framme vid "polska ambassaden" kommer just tränaren på sulkyn och så hästen förstås och jag tar hundarna och går ut i åkern som ännu inte är lerig .., ja, står där tills ekipaget har passerat.

Sen är vi hemma.
Promenaden tog en timme kanske och nu ligger en liten madame och snarksover på soffan .., själv ska jag göra mig i ordning för eftermiddagspasset tillsammans med Felicia och nu är det sportlov för smålänningarna, så det lär bli gott om sommarhusgäster på besök. Full fart i kassan, alltså.

Ajöken, sa fröken.


2 kommentarer:

Anonym sa...


Jaså du hade kanske tänkt att ta ett varm på träningsbanan.

Friherrinnan

Elisabet. sa...

Friherrinnan: njaaaa, inte riktigt ,-)