fredag 20 februari 2015

Snöyra, Tony och en död makrill ....


Det börjar med ösregn som övergår till blötsnö och jag tassar ut i mina sandaler och fyller på fröautomaterna ..., det blir totalt sex liter solrosfrön som går åt .., och nelly vägrar att gå nån längre sträcka, nej, hon springer hemåt igen!



Sen blir det vila på soffan Ektorp, allt medan jag själv tittar på ett akutprogram från England; från Birmingham faktiskt .., och jag tänker att ååå, ska man någonsin våga hyra bil i England - så otroligt många olyckor som sker där på motorvägarna -, och ännu mera tänker jag att det nog inte är världens bästa turistpropaganda dom där programmen som visar drogade bilförare och män som blivit knivhuggna och en hemlös som blivit slagen av andra på härbärget, ja, det är så långt ifrån  "Livet på landet" och andra program som visar det totalt motsatta.

(Å ena och andra sidan .., så är det ju alltid .., kollar jag upp statistik - nu slapp du Rexxie ,-)  och bland EU-länderna visar det sig att Sverige ligger på en hedrande tredje plats när det gäller omkomna i trafiken, efter Storbrittanien!! Största risken att segla iväg efter en bilolycka, det har du i Litauen. Jaha, då blir det kanske inte någon bilsemester där då.)

Annat som slår mig, det är att i England tycks man vara frikostig med lustgas om någon till exempel har brutit ett ben och ska förflyttas på en bår. I danska "Hospitalet", där är det den råa verkligheten som gäller ., ingen lustgas inte, bara att bita ihop och uthärda.
Bryter jag armar eller ben, hoppas jag att det händer i Storbrittanien.

Det här med vad som visas .., å andra sidan skulle det väl bli på samma sätt om kamerateamet följde några vanliga svenska storstadspoliser under några arbetspass? Sonen berättar ibland om allehanda hemskheter som han varit på, och man korsar sina fingrar och hoppas på det bästa.



Ikväll stundar final av På Spåret och egentligen spelar det inte så stor roll vem som vinner, jag tycker om båda paren, men liiiite håller jag allt på Jesper och Elisabeth och sen, berättade friherrinnan, ja, kanske nästa helg, börjar Let´s Dance som jag aldrig har tittat på - ja, nåt enstaka program -, men ska nu Ingemar Stenmark valsa runt på dansgolvet .., ja, då kanske ....?

"Men bomber och granater! Hur kunde detta ske ...?!"

Och medan jag tar mig en hårdmacka med Eldorados förfärliga makrill i tomatsås (som mest är en enda sörja ...), upptäcker jag att kapten Haddock har ramlat omkull och nu vilar sitt huvud mot en liten bit kanelstång, ja, hur roligt kan det vara ..., och en av mina smörsångarfavoriter alla kategorier, mr Tony Bennett, han underhåller på bästa sätt, allt medan Nelly gnyr och tycker att det nog är på tiden att få sig lite gott i magen.

Ja. Just så.
Over and out.




3 kommentarer:

Rexxie sa...

Bra! Mina eviga statistikkommentarer har äntligen gett effekt och folk börjar kolla själva... :-)

Elisabet. sa...

Rexxie: men jag vill absolut inte att du slutar kolla upp fakta! Du är ju FN institution nästan :)

Elisabet. sa...

EN ......