måndag 16 mars 2015

Av bara farten ....



... råkade jag klicka i att jag ville ha två exemplar av den här boken, ja, från Adlibris .., och det fick jag också. Nåja, en kanske går vidare till lotteriet, vad det lider.

Såååå många lyriska facebook-recensioner jag har läst om Kristina Sandbergs böcker och det här är alltså första delen i en trilogi - allt handlar om den relativt unga Maj från Jämtland som blir gravid utan att det var meningen och nu mer eller mindre känner sig tvingad att gifta sig med Tomas från Ö-vik .., det låter banalt, men är det väl inte - det är väl så det kan vara - eller  k u n d e  vara, men jag får nästan ångest när jag läser ..., jag tycker inte om spritproblem och blir orolig för Majs del och vill säga att hon ska dra sig ur eller göra uppror, men hur skulle hon ha kunnat ...?

Det var andra tider då.

Men som ett dokument över Sverige och hur det var då .., jo, den biten tycker jag om.

Här finns någon som är väldigt förtjust i dom här böckerna.

Och så här såg det ut när författarinnan tog plats i tv-soffan, efter att hon belönats med Ååååågustpriset.

Jo, jag kommer att läsa ut boken.


4 kommentarer:

cruella sa...

Ja, inte är det feelgood och någon direkt förvandling genomgår inte Maj. Men som klasskildring är den så himla bra, alltså! Ångesten får du som lösare leva med, nog är det fantastiskt att kunna skriva så:) Läs även övriga delar! En hel del självrannsakan kommer jag på mig med, även om jag är 40 år yngre än Maj...

Evas blogg sa...

Jag sträckläste alla tre böckerna. Något av det bästa jag läst på länge. Ångest, ja det får man och jag är så fascinerad över hennes sätt att skriva, det skär rakt in i djupet. Jag känner igen mycket av min mamma i Maj, ja inte det med spriten men hennes sätt att tänka/vara. En liten gnutta av mig finns där också.

Andra året i Hjo sa...

Augustvinnare, så det borde väl vara något. Det är så mycket man borde läsa.

Eva i Tyresö sa...

Jag vill inte ha ångest så jag slutade läsa. Min dotter tyckte det var dumt men..............
Jag kände att det här skulle bli svårt.