onsdag 18 mars 2015

Litet brev från Nelly ...



"Nu ska jag berätta vad som har hänt här i det gula huset.
Först igår, då när vi skulle gå på promenad, då lägger jag mig alltid och snurrar runt, runt eller kliar mig på ryggen genom att ligga i gräset nere vid vägen .., vid sidan om ., och så liksom river det så härligt när jag kullrar omkring där.

Medan jag gjorde det, så gick matte och harry mot lagården till.

Sen väntade dom .., matte ropade på mig och sa "kom nu Nelly!" och då, när jag steg upp från det där snurrandet, då var jag yr i bollen och gick åt helt fel håll och kände knappt igen mig, så matte (ja, jag kallar henne matte så länge), hon fick ropa på mig ännu mera och vinka och vifta och dååå såg jag ju henne.

Varje natt ligger jag i matte och husses sängkammare.
Oftast i en egen fåtölj, för det är skönast.

Så i natt skulle jag gå ner - jag var kissnödig - och eftersom jag ser så dåligt (jag är ju en gammal hund) så dråsade jag liksom iväg nerför trappan och husse, som kallas pv, fast han sov så hårt, så ruuuusade han nerför trappan och sa "men lilla älskade vännen, har du ramlat!" och så pysslade han om mig lite och jag fick gå ut och kissa och sen bar han mig uppför trappan och det var himla skönt.
Fast det var läskigt att ramla så där.

På lördag kommer min Riktiga Matte, AP, hit och hämtar mig.
Jag längtar jättemycket efter henne, för när hon sover, då får man ligga sked med henne och det vill inte mattes mamma att jag ska göra - här, alltså -, hon tycker att det blir för varmt.
Och så ska jag stå i köksfönstret - det som når till golvet - hemma på Ekerö och så ska jag skälla på alla skatorna och kanske får jag träffa grannens barn och hälsa på i Väsby.

Det ska blir jättekul.

Hälsningar från er vän Nelly."


5 kommentarer:

cruella sa...

Åh vad din extramatte och husse ska sakna dig, lilla Nelly! För att inte tala om polarn Harry, han lär ju dessutom ha lite svårare att fatta vart du har tagit vägen;-)

Anonym sa...

Vilken tur att du inte slog ihjäl dig.

Du måste vara rädd om dig


Hälsar Schejken / matte

Ruta Ett sa...

Ojojoj, vilket drama sådär mitt i natten! Tur att pv bar dig upp sedan!

AP sa...

Lilla Råttan. Lilla Kråkan. <3

Anonym sa...

Jag trodde, i min enfald, att hon var en hund.PV