torsdag 19 mars 2015

Ghana .. , näst-näst sista dagen ....


AP och Micke bor i ett nybyggt lägenhetsområde i Accra och detta var utsikten från deras balkong, ja, igårkväll. En äldre kvinna som blir friserad av unga töser.


På väg till en thai-restaurang för att köpa hämtmat, fascineras Maria över detta ...., mängder med män som sitter samlade runt en rondell!
Vi har hört talas om dom ständiga strömavbrotten i Ghana .., och nu sitter männen här och tittar på en reklamskylt där man också kan se Champions-League-matchen i fotboll .., med bland annat Barcelona i ena laget. Allt enligt Kajsa-Warg-metoden: man tager vad man haver.


Och här är dom .., AP (som kommer hem till Sverige i morgon och hämtar Nelly i helgen ...), Malin och ägaren av själva thai-serveringen.


"Jag och Malin gick på den lokala salongen! Helt underbart! Hårbottensmassage, manikyr och pedikyr för ca 130kr! Världens gulligaste personal!" ... skriver Maria. 

Det kan jag ju säga er .., att detta ska bli min melodi under besöket i Ghana.

Sen skriver hon så här: 
"Malin och jag gick hem från salongen i mörkret, efter 2 minuter stannar en bil med en välklädd man som erbjuder skjuts för att vi ska komma säkert hem.
Omtänksammare människor finns inte!"



Och jag tänkte .., men dom hoppar väl ändå inte in i en bil med en helt främmande man!
Men det var mamman det.

Tack igen Malin och Maria för att jag får norpa era bilder!

2 kommentarer:

Ulrika sa...

Jag hade blivit oerhört misstänksam, jag. Mot mannen i bilen menar jag.
Men, det är jag det. :)

Ruta Ett sa...

Det där med besök på salong tycker jag absolut att du ska prova! Det ser härligt ut!