tisdag 31 mars 2015

Den första av fyra ...


Man skulle kunna tro att jag avskyr mitt jobb - så som jag räknar varje ledig dag -, men så är inte alls fallet. Tvärtom. Men ändå .., jag tycker att det är så vansinnigt härligt, detta att själv få styra över sin tid .., att kunna ta bilen och susa iväg till Harplinge och hämta ut ett paket .., att sedan, när det är dags för återfärd, välja Hålevägen som är smal och aningen slingrig på vissa håll - nästan så att två bilar inte kan mötas - .., och sen titta in i affären och säga hej till fina töserna Louice och Felicia som arbetar tillsammans (Felicia är idag Bettan; jag har därmed transformerats till storlek 34 ...) och en sväng på Börjes kondis hann jag också med, mest för att göra pv glad.
(Detta är ren och skär lögn. Det är också för att göra mig glad.)


Det var längs den grusvägen jag upptäckte den vackra björkdungen.



Och sen hemåt ..., och jag passerar fältet mitt emot affären där det ikväll ska bli cirkusföreställning och vi har sålt hur många biljetter som helst och från bilen ser jag kameler eller kanske dromedarer och en massa ponnys och vid en husvagn står en ung flicka och ser aningen less ut.

Kommer hem .., tar hundarna på långpromenad .., en hare springer upp ett tjugotal meter framför oss och harry får spatt ..., - blir ivrig och draaaar i kopplet -, allt medan Nelly lullar på lite för sig själv och inte alls är med på vad som händer.

Motljus över havet.
Jag hör ejdrarna (som är färre än någonsin, men dom kanske kommer ...?) och från fågelholmen är det ett fasligt skriande från fiskmåsar ..., och sen sneddar vi genom hästhagen .., Nelly är nu lååångt före oss och springer inte längre, utan skuttar - som en kanin - och jag ler för mig själv och tänker att såna här dagar, dom är dom allra bästa.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det är nästan som en liten saga .Med skuttande Melly


Friherrinnan

Anonym sa...

Låter som en fantastisk dag! Och mycket fina bilder som vanligt. Använder du Iphone eller kamera?

Elisabet. sa...

Friherrinnan: ajabaja ..., hon heter ju Nelly!

norbergianblue: idag är det både och. Bilden av björkarna är tagen med min IPhone, övriga med min lilla Canon, inte märkvärdig alls.,:

Bert Bodin sa...

Var inte så blygsam, Elisabet. Det är fina bilder.

Och visst är det härligt att bo nära naturen. Jag skulle också göra det om det inte vore för att jag gillar stan också.

Sedan har jag ju stugan på helgerna.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: nej, men jag tycker om bilderna, men lilla kameran är ju inget märkvärdig. Jag fascineras av att den ändå är så bra.

Eva i Tyresö sa...

Underbart att du ser allt vackert och att du känner efter.
Härligt.
Vad köpte du hos Börje? Ett bröd med hård skorpa? bakelser?