onsdag 3 juni 2015

En onsdag ...


 ... och man är ledig och drömmer de mest underliga drömmar, men man tänker att det har väl med anspänningen inför resan att göra och så är det inte mer med det, men friherrinnan har också drömt - jo, att jag återvänder från Ghana och i en väska har jag ett litet afrikanskt barn som jag överlämnar till henne - friherrinnan - och jag säger att "du har ju inga barn ...", och såklart vet jag att den kvinnan hade varit en alldeles underbar mamma, så det var ju omtänksamt. 

Sen blir det förmiddag och jag tar hundarna med mig och det blåser nåt hemskt. 
Först var det sol, sen kom regnet, så blev det uppehåll och nu vräker regnet ner! 

 
Men innan regnet går vi rakt ner mot havet, svänger höger mot hamnen till, sen över färisten och så höger in i hästhagen och sen över den hala lilla "bron" över bäcken (den som snart är framme vid havet, jag undrar hur den känner sig ..., är det spännande ...?) och så vinklar vi vänster in i skogen och följer den nästan igenvuxna stigen ..., på vänster sida hör vi porlandet från bäcken och en fågel som varnar oss eller sin ättelägg ..., lite längre fram skymtar vi Eckes stugor.


Ååå, det är så många härliga dofter att nooooosa på när man är en hund! 
Och har harry lyft på benet, så gör nelly sammaledes.
Och här ..., mmmm, vad är det som doftar så gott .., åååå, jag måste känna efter riktigt noga! tänker hon nog.


"Vad har du hittat harry ...? Är det nåt i matväg ..? Du, jag hjälper dig att gräva lite!"


Så här vackert är det .., hela vägen längs bäcken växer stoooora sjok med rhododendron och det doftar ljuvligt och hela tiden hörs humlesurret!


Och vi går hemåt och nelly skuttar först av oss upp för backen .., nu sover dom gott såväl hon som harry .., från Spotify hörs stillsam gitarrmusik och jag är frusen och ska nog lägga mig och vila en stund .., ja, jag testade ett nybörjar-yogapass på 20 minuter - låg på golvet och streeeeetchade baksidan av låren och ryggen och rumpan och det blir nog bra det -. 

Efteråt var jag nästan kräksjuk.
Det är inte alldeles enkelt att böja benen hur som helst.

 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket underbart inlägg detta var.

Steel City Anna sa...

Åh så fin rhododendron!

Elisabet. sa...

Anonym: tack snälla.

Steel City Anna: så fort jag ser annonser om tomtar och jul, tänker jag på dig, men även när det gäller rhododendron ,-)

Eva i Tyresö sa...

Nej det är minsann inte lätt att böja benen hit o dit!!!!!
Ta det försiktigt.