tisdag 2 juni 2015

Igår ....


... så blev det fixande av skylten som nu står i entrén i butiken och när kunder kom som jag vet har småttingar, ja, då tipsade jag lite extra.

En man som tidigare besökt Ghana frågade om det var jag som Bettan och jo, så här var det, han hade arbetat åt läkemedelsföretag och hade massor med reklampennor, ville jag kanske ...?
Det ville jag.

En timme senare kom mannen in och looooog så gott och så överlämnade han pennor i massor och jag bad att få hans namn, så ska jag ta bilder när skolan får presenten.

Och en varmt leende kvinna böjde sig fram (jag stod vid posten) och sa att "Elisabet, vi har inga kläder hemma, men här, jag lämnar det här bidraget så kanske du kan se till att det kommer fram på ett bra sätt och gör nytta ...". 
I min hand hamnade så 500 kronor och jag tappade alldeles orden!

Igår var första kvällen som vi nu har öppet till 21.00 - en timme längre än under övriga året alltså -. Juni, juli och augusti är öppettiderna 8 - 21 och själv har jag fyra kvällspass per vecka.
Ja, det är tur att det är under en begränsad tid, då går det ju bra.


Cyklade till jobbet och även hem då, förstås.
Åååå, det är en sån glädje!

Vid Särdal såg det ut så här ..., och i Steninge kom den där mjuka, lena doften av tång och salt hav ...., häggen som doftade så ljuvligt förra veckan - nu är den utblommad - och vid Skipås mötte jag herr eller fru Grävling som kom springande över vägen, ja, vi var inte mer än fem meter från varandra och den fnös lite och var så fin!

Idag nytt kvällspass .... tidningarna kommer .., jag ska göra mejeriordern och arbeta med Fanny som i vintras rest runt världen i tre månader, men nu ska kampera med mig, ja, nästan alla kvällar i sommar. Man kan sannerligen undra hur roligt det är för en ung tös på tjugo att arbeta med en 61-åring och i charken har vi fått ännu en ny tös, Maria, som ska sommarjobba hos oss.
Rar och fin och go verkar hon vara och sa att "det varit jätteroligt!", den där första arbetsdagen, men huuuu, så mycket att lära sig!

Den som aldrig arbetat i en chark, vet inte hur mycket som ska dokumenteras .., och så är det ju grillning och allt annat!

Nu mot kaffebryggaren!

4 kommentarer:

Bloggblad sa...

Du har nog mycket av din mamma i dig... Jag är impad av din energi och företagsamhet som kommer att bli till glädje för många!
Nog för att jag är generös och skänker pengar hit och dit, men jag gör det på latmansvis, och hoppas att gåvorna hittar rätt.

Hoppas att du får en fin resa! Själv gläds jag över att jag har sommarlov utan annat än små trevligheter framöver. Fortfarande jättetrött när all anspänning efter en hektisk månad har släppt.

Elisabet. sa...

Bloggblad: fast nån större energi är det inte tal om .., det var bara att skriva en skylt :)

Och tänk, vilken glädje du sprider med sång och musik och nya psalmer och uppträdanden! Vilken e n e r g i! Och vilken företagsamhet!

Kerstin i Dalarna sa...

Jag har swishat en slant från mig och T efter inlägget Ulrika hade häromdagen. Vet inte om du får möjlighet att se vilka som skänkt den vägen, men du (och dottern) märker väl att det kommer till nytta i barnbyn.
Ser fram emot att följa din resa via bloggen, framför allt eftersom min kropp inte längre klarar av att flyga. Via dig och andra bloggare får jag komma ut och resa i alla fall - härligt!

Elisabet. sa...

Kerstin i Dalarna: nej, det har jag inte, men vi får hoppas att det blir bra det hela. Tack för vänliga rader!