fredag 5 juni 2015

Tre kvar ...


Nu är det bara tre arbetspass kvar.
I morgon, måndag och tisdag.

Den här eftermiddagen gick fort.
Jag trodde att jag började tre och kom vid halv .., slog mig ned i fikarummet .., tog en kopp kaffe och en liten bit tårta (hon som ska få ny knäled på måndag, fyller sextio i morgon och bjuder oss alla på jättegod tårta)  .., småpratar med Carina som prickar av en följesedel.

Då ringer telefonen .., det är Fanny i kassa 1 som vill ha hjälp i kassan och jag säger till Carina att .."tar du det ..? jag har ju en kvart kvar innan jag börjar och har inte klätt om?"

Det visar sig då att det nya sommarschemat innebär att jag börjar en halvtimme tidigare, och där har jag suttit i godan ro och haft det skönt!!!

Många kunder .,. många som nu har kommit till sommarboendet .., många norrmän och några danskar och en man uppvuxen i Stuttgart, men boendes i Kungsbacka sedan många år .
Och så alla stamkunderna.

Cyklar hem vid kvart över nio .., det tar tjugo minuter!
Idag har jag gjort yogaövningarna (som alla handlar om att stretcha ut musklerna), doppat mig i havet .., cyklat till och från jobbet och inte en minut har jag haft ont! Nåja, det kan ju också bero på värmen.

Visumet har kommit .., Anders visar bild på sin nyligen tatuerade underarm .., i sju timmar låg han hos tatueraren och dom sista tre eller fyra var det som att gräva med en kniv i ett öppet sår, sa han.

Ja, ja.
Det är tur att det frivilligt.

Och nej, att sonen tatuerar sig gör mig rakt ingenting.
Tycker han att det är fint, är det det absolut enda som räknas.

12 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Nej, det är sannerligen inte smärtfritt att tatuera sig! men precis som födslosmärtor så glömmer man efter ett tag hur ont det gjorde!
Vad var det för motiv? Det måste ha varit en stor tatuering eftersom det tog SJU TIMMAR!

Elisabet. sa...

Ruta Ett: hela armen ska täckas! Det är lappländska motiv rakt igenom ....

Ruta Ett sa...

Åh, en "sleeve"! Det har en av mina pågar också!

Elisabet. sa...

Sleeve? Är det hela armen?

Ruta Ett sa...

Ja, när armen täcks av tatueringar, som en ärm! :-)

Ulrika sa...

Ååh, det låter hur läckert som helst det där. Hoppas han vill visa oss sen!! :-)

mossfolk sa...

Aj aj, det låter inte alls trevligt!
Min, numera pensionerade, kollega var verkligen lugnet själv. Men när en av sönerna kom hem efter en resa och berättade att han hade tatuerat sig blev hon alldeles ifrån sig. Inte för sitt liv kunde hon förstå hur man kunde förstöra sin kropp så. Nu var det bara ett skämt och alltihop hamnade på film och som vi har skrattat åt den reaktionen. Ja, hon själv också. I efterhand :)

Elisabet. sa...

Ruta Ett: ja, det borde jag ju ha begripit ..:)

mossfolk: jag skulle aldrig tatuera mig själv, men det bekymrar mig inte ett dyft om något av barnen gör det .., det är upp till var och en. Hade det varit för tjugo år sedan däremot .., då hade jag kanske reagerat annorlunda. Nu ser jag dagligen - särskilt sommartid - så många som är tatuerade, så det bekommer mig inte alls.

Eva i Tyresö sa...

Hua! Jag vänjer mig aldrig!!!

Elisabet. sa...

Eva i Tyresö: men det behöver du ju inte heller :)

Ingela sa...

Sonen min är också tatuerad. Inget upprörande motiv, men nog tycker jag att det är onödigt. Han var ju så bra som han var tycker jag, utan dekorationer. Och det är förfärligt tråkigt när mycket unga tatuerar in motiv som t.ex. halvruttna kranier och dylikt. Undrar vad man säger till sina eventuella barn om det sen...

Elisabet. sa...

Ingela: du anar inte Anders motiv; håll i dig!!
Nilagubben, en lappkåta, en äldre sames ansikte, så ska det bli nån fågel .., ja, och ett älghuvud!