söndag 9 oktober 2016

Bästa dagen ....


Nånting som verkligen fascinerar mig, det är det här att så gott som alla hästar som vi möter eller passerar, dom struntar högaktningsfullt i harry, men se nelly,   h o n   är intressant!

På lillrundan ser vi ibland åtta hästar i fyra olika hagar och alla följer dom nelly med blicken; somliga går fram till staketet och försöker komma nära henne, andra kommer lullande och stannar en bit ifrån.

När vi går johansson-rundan och då promenerar längs havet, då har man ett femton-tjugotal islandshästar som åskådare. Igår var särskilt en av hästarna så underbart go och fin och stod länge och lät sig gosas med och man kunde nästan tro att han var förälskad i nelly!


Harry vill gärna hålla sig nära husse och frustar hästarna till .., ja, då är det nog bäst att gå hemåt i snabb takt, tycker han.
Men den där skruttan som är tretton år ..., hon bryr sig inte, nej, hon låter hästarna nooooosa på henne och tycks totalt obekymrad!Och hästen .., den slog helt enkelt följe med oss.
Det är filmat i motljus och inte mycket man ser, men ändå .., ni kanske anar känslan!

6 kommentarer:

Jessica sa...

Underbart ❤️

mossfolk sa...

Ja, tur att hon är van -Nelly. Alla djur tyckte att Lurvig var synnerligen intressant. På gott och ont, för många hästar ville gärna leka, slog med framhovarna och Lurvig hade liksom inte förstånd att akta sig...
Så himla mysigt att ha hästhage så nära!

Tony sa...

Undrar varför hästarna intresserar sig för just Nelly.

Bert Bodin sa...

Sådär är hundar mot mig. Jag gillar hundar, men är lätt allergisk mot en del. Det tar jag.

Bert Bodin sa...

Sådär är hundar mot mig. Jag gillar hundar, men är lätt allergisk mot en del. Det tar jag.

Steel City Anna sa...

Jag tror den tänker att titta där är en ännu mindre häst! :)