torsdag 13 oktober 2016

Läge för magkatarr kanske ...?

I det gamla ekskåpet trängs skivor av Bob Dylan

Blir inte detta en dag som går till historien, då vet inte jag!
Och jag undrar hur det har sett ut på världens all nyhetsredaktioner?
Hur hinna med allt som hänt!?
Kanske måste extrapersonal kallas in?
Mera kaffe!
Hämta energidrycker!
Ont i magen!

Först får pv:s store favorit Bob Dylan nobelpriset i litteratur .., så får vi veta att den thailändske kungen Bhumibol har avlidit och som om det nu inte vore tillräckligt, så meddelas det att prinsessan Christina har blodcancer och så har norska charmtrollet/duracellkaninen Therese Johaug fastnat i en dopingkontroll .. , ja, det var knappt att man trodde sina ögon när man skrollade ner på nyhetssidorna!!

Enligt Johaug har hon använt läppbalsam som landslagsläkaren godkänt och den läkaren lär nog få det (har det säkert redan ...) hett om öronen i grannlandet. Intressant var det att se helt skilda kommentarer på olika sidor .., ja, hos norska nrk.sport där var det idel medömkan och "vi tror på dig Therese", och om jag säger som så .., så lät det inte riktigt lika gulligt på svt.sport på instagram.

Nåväl.
I det gula huset på kullen, där händer inte alltför stora saker.
En lammstek har precis tagits ut ur ugnen och hur nånting kan bli så himmelskt gott, enbart med salt och vitlöksklyftor (instoppade i steken), det övergår mitt förstånd! Lägg därtill en knaprig stekyta.
Mitt högra ben är nu sämre än någonsin och det är ett enda haltande ..., pv håller på att göra en äppelkaka .., och om en stund kommer Hilda och Patrik hit och ska bjuda på brutna potatisar och soyabitar - men det blir nog lammkött kanske för oss som inte är veganer - ja, till potatisarna.

Anne-Marie frontar i delikatesshyllan ....

Trivsamt på jobbet.
Förmiddagspass .., fika tillsammans med Erik och småprat med Anne-Marie i charken.
Cornelia i kassan .., denna så rara och goa tös!
Visade henne hur man skickar tillbaka icke uthämtade paket eller rek och det känns så bra att för en gångs skulle hinna med såna bitar.
Och så mejeriet förstås och jag har det betydligt enklare än Carina som är ansvarig för den biten (och mer än så) och som har alla leveranser från Dagab, ååå, så jag beundrar henne!
På bilden här ovanför skymtar Anne-Maries armar.
Anne-Marie har arbetat i butik i drygt tjugo år, varav sexton på Hemköp i Haverdal .., hon har tio barnbarn och har redan köpt och slagit in julklappar till dem alla!
Det ni!

"Kan du ta lastpallarna när du ändå ...?" frågar Erik. Jodå, det kan han.

Vid niotiden på morgonen kommer chauffören med fruktleveransen.
Han har då varit igång i många timmar, ja, jag tror att dom börjar vid ett-tiden på natten med att hämta bilarna och sen är det full fart.
"Men hur kan du lasta av varorna mitt i natten till andra butiker ..?" frågar jag.
Jo, chaufförerna är som alla andra anställda och kan öppna och lämna ifrån sig varorna.
Ahaaa .., det hade jag noll koll på! 

Jag har sagt det förut och säger det igen: chaufförer är en yrkesgrupp som - enligt mitt sätt att se det - nästan alltid är såa trevliga och pratglada typer!
Den här chauffören kommer från Helsingborg och det hade jag kunnat räkna ut utan att veta det, ty den dialekten lärde jag mig att känna igen efter åren med den lurvige helsingborgaren.

Återstår nu en arbetsdag, därefter ledig helg.
Elva arbetsdagar kvar innan vi åker till Danmark!
Så underbart att ha nånting att längta till! 7

Och tänk .., att jag äntligen ska få titta in i Michael och Anna Anchers hem!

(Mer om skånska dialekter hittar du här ...).

4 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag har alltid gillat Dylan, så jag blev glad. (Även av egoistiska skäl tycker jag att det är roligt att en låtskrivare räknas med.)
Men jag gissar att många bokhandlare som räknat med att sälja massvis av böcker, kommer att vara ledsna. Våra bokhandlare i trakten har slutat sälja musik.

Steel City Anna sa...

Jag trodde att det var ett skämt med Dylan och har ännu inte smält denna nyhet :) känns som några gamla gubbar blivit nostalgiska och tappat huvudet lite. Men på ett sätt är det lite kul också. The times they are a-changing!

Eva i Tyresö sa...

Kul att se fram mot Danmarksresan. Verkligen en fin beskrivning av livet i Hemköp . Det är så kul att förstå hur det fungerar bakom alltihop. Men knät är en evig plåga? Kul med Bob Dylan !!!

Bert Bodin sa...

Bob Dylan är den ende nobelpristagare som jag sett i levande livet. Han uppträdde på en av våra stadsfester en sommar för kanske 30 år sedan. Hans texter är bra. Någon av hans böcker har jag inte läst. Och de är ju heller inte så många.
--------

I många år har jag lite på skämt, när norrmännen gång efter annan sopat banan med alla andra, sagt att "de är ju dopade".

Jojo. Jag kanske anade rätt.