onsdag 12 oktober 2016

Resumé över en dag ....


Bra dag på jobbet igår - allt beror på hur mycket man hinner med -!
Och där är underbara småttingar som förgyller ens tillvaro.

Bella, till exempel, som går i första klass och berättade om glädjen i att ha fått läxa och när jag frågade vad som var roligast i skolan fick jag och några kunder veta att  .., jo, det var när fröken tar fram den röda mattan och så får man berätta om nånting som man har blivit glad av och jag tänkte att det ju var ungefär som Uppmuntringslotteriet.

Och så var där lillkillen som är fyra år och som själv konstaterade att han är "väldigt envis".
Jo, minsann.
Snart ska han kalas och fylla fem år och han berättade var han bor - "nära Annies gård" - och jag sa att det var ju bra att veta, om han nu skulle bjuda mig på kalaset.

Då tittade han läääänge på mig och sa sedan ..."näää, ingen i affären får komma på mitt kalas!"
Så var det med den saken.

Annat?
Veckotidningarna som vi hittills har fått på tisdagar och torsdagar, har nu ändrat leverans till måndag och onsdag i stället och på anslagstavlan på lagret sitter ett anslag om medarbetare-samtal. Det är nog första gången under många, många år som jag har varit med om nåt sånt! Nästa vecka är det min tur och på onsdag ska jag tillbaka till Hässleholm för träff med den kirurg som för sju år sedan satte skalpellen i mitt högra knä.
Den nya antiinflammatoriska medicinen som jag fick, den visade sig ge biverkningar i form av svullna händer och fötter, så den sattes ut.
En läkare i Ystad sa en gång leende att läkemedelsindustrin borde ha Elisabet Nilsson som testperson när det gäller biverkningar, så jag kanske borde söka nytt arbete ...

Med Emil på Samos ....

Avslutade dagen - som då hade blivit till kväll - med att ligga i sängen och lyssna till Nordegren och Epstein, där detta att få barnbarn och vad det "för med sig" diskuterades.
För mig har det enbart inneburit stor och innerlig glädje.

Knepigt blev det förstås när den äktenskapliga skutan kapsejsade och jag blev ensamseglare i en liten 1:a på 30 kvm och inte kunde ha Emil och Emma  hemma hos mig som tidigare - ja, som när jag bodde i huset med deras morfar - men det fungerade ändå på nåt vis, mest för att deras mamma var suverän på att ta dem till mig; dels för att sova över eller att göra mormor sällskap på stranden.

Och sen alla resorna vi gjorde tillsammans!
Så underbart snällt av deras mamma och pappa och låta dem åka med mormor!


Och med Emma i Grekland ..., på Kefalonia, tror jag.

Nordegren & Epstein är för mig en slags trygghet.
Alla kvällar - måndag till och med torsdag - lyssnar jag på dem vid läggdags.
Och aldrig en enda gång att jag inte somnar ifrån efter halva programmet, men då blir det repris igen.

Slut på resumén.

11 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Ler lite åt att du skriver om att medicinen "sattes ut". Jag raljerade för 9 år sedan över en del journalisters oförmåga att göra sakförhållanden tydliga för oss läsare.

Om man tar uttrycket ur sitt sammanhang (ja, faktisk även i detsamma), så låter det konstigt, tycker jag.

"Sluta med", tycker jag är tydligare än "sätta ut".

Nordegren & Epstein är ett nästan måste även för mig. Tycker det är kul, särskilt när de inte är överens. Tycker också att programmet bygger på att grundtanken för varje dag endast är löst planerad. Det kan bli lite vadsomhelst, när det väl sänds.

Elisabet. sa...

Bert: men sattes ut är ju inte så ovanligt? Mammas medicin "sattes ut" med jämna mellanrum, så för mig är det inget krångligt. Håller med i allt vad gäller Nordegren & Epstein.

Bert Bodin sa...

Jo, jag förstår att du förstår vad som menas med "sätta ut". Men för en icke insatt är det oförståeligt. Jo - man sätter ut grötfat till tomten på bron till jul. Men det betyder ju att man gör något, inte att man slutar göra något.

;-)

Eller vad gäller tomten, kanske du har satt ut gröten. Tänkte inte på det. Stackars tomten.

Evas blogg sa...

Tänk att jag är så dålig på att lyssna på radio. Har aldrig hört det programmet.

Elisabet. sa...

Evas på Frösön: innan jag träffade pv och framför allt: innan jag flyttade ihop med honom, lyssnade jag enbart till Radio Malmöhus. Nu: enbart P1 som jag tycker är en helt suverän kanal och där, finns Nordegren & Epstein!

Elisabet. sa...

Bert: nu tycker jag faktiskt att farbror är lite gnällig ,-)

Bert Bodin sa...

Det har jag väl rätt till om du satt ut min gröt. Tant!

:-)

Elisabet. sa...

Bert: :) hälsar tant Bettan.

Ruta Ett sa...

Jag lyssnar också på Nordegren & Epstein varje dag och gillar inte fredagar så Spanarna tar över.
Här har det också "satts ut" flera blodtrycksmediciner pga biverkningar som jag inte gillat.
Jag bytte ju vårdcentral för inte så länge sedan och den nya läkaren tycker nog att jag är lite besvärlig. Jag har nämligen åsikter om vilka mediciner som ska ätas och hur det ska förfaras med min häls och min kropp. Inte alltid är vi överens, men hon gillar nog ändå att jag har lite åsikter och vi har intressanta diskussioner.
Såna läkare gillar jag!

Turtlan sa...

Till Bert och Elisabet

Då kan jag bidra med följande i ämnet "sätta ut

Ja ni vet ju mitt yrke och för ett antal år sedan när jag arbetade på vårdavdelning hände detta

Jag och avdelningsläkaren gick runt (ronden ni vet) och hos en äldre farbror säger läkaren efter lite prat om annat att "imorgon ska vi sätta ut dit penicillin".

Jaha sa farbrorn. Inget mer.

En stund senare kom jag in på rummet igen och då sa farbrorn: - Va sa doktorn förut? Vart skulle han sätta ut min medicin...?

Just det. Inte så självklart vad sätta ut innebär. I vården används alltid det begreppet men det är inte alla som riktigt är med på noterna.

Elisabet. sa...

Turtlan: men klientelet som läser här torde till övervägande del vara i min ålder och äldre och vi börjar bli stamkunder på vårdcentraler och apotek .... , ja, och så är ni ju så begåvade ...,-)