torsdag 17 november 2016

En ny värld ....


Så här är det.
Jag har aldrig någonsin varit nåt tekniskt snille. Som jag kämpade för att lära mig hantera pv:s vedpanna och jag mins tydligt skräcken när den någon gång började mullra och koka och det lät som om hela huset snart skulle flyga i luften!

Och längre tillbaka, när jag hade blivit ensamseglare och bodde i lilla 1:an i Ystad, då blev det till att klara sig själv när datorn krånglade - allt sånt hade min före detta man fixat -.
Eller: jag hade liksom överlåtit det till honom.
Nu fick en liten datorbutik hjälpa mig, eller den snälle Christer i Trelleborg som - när han hade vägarna förbi - kunde ställa allt till rätta.
Anita i Bureå har också varit till hjälp!

Med pv är det så här, att han är - om möjligt - än mindre teknisk än jag själv, även om han på sistone har tagit sig och snart är ikapp.

"Nää, du har ju mobilt bank-id och swish och sånt!" säger han som trots allt betalar med kort och sällan med kontanter.

Det händer ofta att vi unisont säger att utvecklingen liksom har susat förbi oss och nu står vi där på grusvägen och gapar stort och tänker .., men hur ska vi hinna med? Hinner vi någonsin ikapp?!


Förra helgen hade vi AP på besök och när jag då surfade runt på Facebook kunde jag läsa om hur fantastisk tv-serien "The Crown" visade sig vara och nästan alla hade tittat på den, på Netflix, men det hade ju inte vi.

"Men mamma, ni kan köpa en chromecast, det är hur enkelt som helst!" sa hon och förklarade lite hur det fungerade.

Igår slog vi till.


I en liten fin låda låg mirakelgrejen och pv pluggade in den i tv:n.

"Var är manualen .., ja, men det måste ju finnas en sån ...?" sa jag.

Det gjorde det.
Den var liten, mindre än min mobil och på bilden här ovanför kan ni se hur utförlig den var.
Hjääääälp!

Jodå, det löste sig, men det tog aningen med tid .....

Och sent igårkväll hade vi - egentligen utan att riktigt ha begripit hur det gått till - fått allt att fungera och vi satt i soffan på tok för länge och tittade på den där fantastiska serien som handlar om Drottning Elizabeth och jag kände mig så oändligt lycklig!

Tänk, vi fixade det!

9 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Ja - Dit har jag inte hunnit ännu. Men jag kan HMTL. Så'de'så!

Anonym sa...

Så kul att Ni fixade det.

Friherrinnan

Anonym sa...

Har aldrig hört talas om chromecst... och inte sett the crown heller,men blir nyfiken på hur det fungerar. Har nu googlat en del men inte blivit så mycket klokare.
Du skriver att du nu kan titta på serien med hjälp av denna mojäng. Behöver man då teckna abonnemang hos t ex netflix då för att titta? Eller det finns en massa gratisfilmer någonstans där ute i rymden som man tankar hem till mojängen och sen tittar man?
Okunnig som du kan ser...
Anna-Karin

Elisabet. sa...

Bert Bodin: det kan iaf inte jag, men jag tycks klara mig ändå - någorlunda - ,-)

Friherrinnan: sannerligen!

Anna-Karin: precis, jag tecknade ett gratisabonnemang hos Netflix för en månad .., sen får vi väl se. Pv vill inte ha det och jag har erbjudit mig att betala den summan, ja, ja, vi får vänta och se.

sp sa...

Tack för svar !
Anna karin

Bert Bodin sa...

Å andra sidan tror jag inte att jag vill. Det blir så småningom prenumerationer hit och abonnemang dit och att bara räkna ihop vad man betalar för allt (bredband, telefon, kabel-TV etc.) så får det räcka nu. TV-avgiften ger mig tillräckligt. Heja SVT!

Bloggblad sa...

Jag tig en gratismånad också, och tittar på the crown så ögona blör... tänker passa på att se nån mer film. Men den där apparaten har vi inte. Vi tittar i var sin iPad. Annars har vi elektronik så det skvätter om det. Per är både teknisk och praktisk. Och bra att ha, det finns inte mycket som han inte kan fixa. (Matlagning...det förstås. Finge han sköta den så skulle vi snart ha skörbjugg.)

Anonym sa...

Finns nog inget som jag kan bli så stressad över som elektronik och datorer. Så småningom lär jag mig men det tar väldigt mycket tid och kraft. Vi får ett nytt bokningssystem på jobbet till årsskiftet och idag provade jag att logga in och ta mig en titt på det. Vi har fått en genomgång så jag var inte helt borta men efter lite support lyckades jag göra mina första bokningar. Glädje! Men det kräver en hel del träning än innan det sitter.ellem

Babsan sa...

Jag chromcastar hejvilt numer.Suveränt .Jag är lite teknisk och intresserad.Supportar mig själv😂.Ska försöka hinna se The Crown.