söndag 13 november 2016

Ledig helg ...


Två fria helger på raken .., men å, det är så ljuvligt så det är inte sant! Är det månne så här friherrinnelivet ska komma att se ut, men å andra sidan, då känns kanske inte det där med lediga helger som nånting särskilt?

Det blir en trivsam helg i lugnets tecken, ja, för somliga.
Från Färingsö (jag har alltid skrivit Ekerö, men det är alltså Färingsö) kommer AP och pv har fixat räkgryta (fredagkväll och jag arbetar) och vi blir sittande uppe länge och surrar om allt och inget.

Lördagmorgon sitter vi i soffan med DN:s korsord och AP fixar långordet längst till vänster och väldigt nöjda är vi när hela krysset är löst!

Foto: Anna

En sååå vacker morgon är det! Det blir johanssonrundan med hundarna, solen mot kinden och lite  frost på träden. Luften är ..., krispig.
Och tänk vindstilla är det!


Och bara så vackert!


Och medan pv senare på förmiddagen är på Sturegymnaiset och medverkar i Öppet Hus, hälsar vi på hos friherrinnan som bjuder på kaffe och fikabröd i vardagsrummet. I kakelugnen brinner en eld och Shejken får ligga i AP:s knä och bli gosad med.

Kvällen innan hade AP och pv kört rullskidor och eftersom jag visste att dom skulle passera friherrinnans hus, ringde jag henne från jobbet och sa att "nu kan du, om du vill, gå ut och heja när dom passerar!" Det gjorde hon också, men inte bara det, hon stod där ute i kylan och bjöd rullskidåkarna på glögg och hembakade pepparkakor.
Åååå, jag tyckte att det var så oändligt rart av henne, så när jag slutade på kvällen svängde jag förbi med tulpanerna på bilden - som tack - och hennes bukett stod sig mycket bättre än min egen!
Visst är dom fina!


Och idag söndag vaknar vi till strålande sol och betydligt mildare än igår.
Efter frukosten blir det ny rullskiderunda, nu en som går från andra sidan kustvägen, längs en smal asfalterad väg med åker på ena sidan och en massa ekar på andra sidan och så fortsätter dom till Lilla Skipås och då blir det uppförsbacke.

"Det är hopplöst när vi kommer till backar, där märks det att Anna har åkt mycket längdskidor, hon har en helt annan teknik än jag, men på ren stakning tar jag nog henne ..?", säger pv och ser så oändligt lycklig ut över att ha haft en träningskompis.


Och jag plockar fram Sälen-bjällran, värmer upp den där vansinnigt goda Kullabygd-glöggen och ställer mig ute vid åkerkanten och se .., där kommer dom susande och jag hejar som vanligt och det är väl bara den som är någorlunda sportintresserad som kan förstå hur roligt detta är!

I år blir det debut för AP att åka hela Vasaloppet; tidigare har det varit halvvasan och stafettvasan.
Femtio mil skidor (rullskidor och vanliga) har hon bestämt sig för att ha i benen innan det är dags att bege sig till startområdet och nur har hon snart avverkat tio av dom femtio milen.

Och nu är det mitt på dagen och här i det gula huset finns bara två hundar, en katt och så jag själv.
AP har tackat för sig .., pv har åkt in till stan för att träna med Kammarkören inför deras årliga adventsuppträdande i stora kyrkan; något som nog är det roligaste han vet.

Och själv ..?
Ja, jag ska läsa DN från första till sista sidan .., ta hundarna på långpromenad ..., skriva ett långt brev till min australiensyster som igår hade födelsedag.

Om ett vådligt äventyr ...

Igår hade jag följande rader som kommentar och jag kan säga att nu förstår vi varför harry var som galen häromkvällen och rusade uppför backen mot Tärnvägen till ....

"Hej! Nu gör jag ett andra försök att skriva. Det första försvann. Ville bara varna dig för älgkon. Igår när jag kom på Tärnvägen ovanför dig blev jag attackerad av en älgko med 2 kalvar. Jag ställde mig bakom en ek i trädgården mittemot och hon fortsatte attackera. Som tur var fick jag tag per telefon min bror i Ugglarp som kom och räddade mig. Jag ringde polisen som skickade en jägare. Jägaren sköt ena kalven i tron att de skulle lugna och att hon skulle flytta. Idag körde jag ner och kollade med bilen. Älgkon var kvar och kalven samt nu en tjur också. Så akta dig när du rastar hundarna. Hälsningar Anna-Lena B."


3 kommentarer:

Evas blogg sa...

arga älgar är inget att leka med. Fy bubblan.

Elisabet. sa...

Tack Anna-Lena! Nu förstår vi varför Harry varit så vild mär vi släppt ut honom om kvällarna! Raggen har stått som en kvast på hans rygg och han har skällt och morrat'

Elisabet. sa...

Eva på Frösön: nej, verkligen inte! Jag har en himla respekt för dem!