tisdag 24 januari 2017

Ännu en tisdag ....


Lite disigt, lite dimmigt, men skönt ändå.
Och sedvanlig hundpromenad.
Vi går förbi hästhagarna och jag är så glad att hästen som gått ensam hela vintern, att han nu äntligen har fått kompisar och i vänstra anoraksfickan har jag morotshalvor i en platspåse och nu är dom tre som får dela på godiset.
Såklart är det alltid nån som Ska Bestämma .., som alltid puttar iväg dom övriga, men jag fördelar rättvist och harry är livrädd för hästarna och drar sig gärna en bit därifrån .., nelly bryr sig inte det minsta.

Nere i reservatet möter jag en man som ska hämta lite enris; ja, nu röjs det i hela reservatet - det är som att varje enbuske ska bort - kvar blir bara ljung! (Det är väl Länsstyrelsen som står för den biten).

Vi står och pratar en bra stund och det visar sig att han har arbetat som skogshuggare och då blir det prat om just detta .., om doft av kåda och terpentin och han berättar om en dag innan jul för många, många år sedan, då, när han var klar för dagen i skogen och gick hemåt .., hur snön sakta föll och det där ljuset och snöflingorna och alla dofter! Numera har han besvär med hjärtat - förmaksflimmer som pv hade - och han vet precis vem pv är, det är ju han som cyklar för jämnan och mig känner han igen från affären.

Hela tiden medan vi pratar snurrar Nelly runt hans ben och blir ompysslad och klappad.
Hon är glad och viftar på svansen.


Nästan hemma blir det ännu ett möte; det är mannen som har två foxterrier - varav den ena är nästan blind -.
"Men du kan släppa harry, dom är vana att träffas ...", säger mannen och så blir det och harry får godis av mannen och tiken som är nästan blind, hon sitter vackert där på vägen; nästan som en cirkushund ...., och får också en smakbit.

Luften är ljummen.
Håret lockigt.


Och snart jobb. 
Två till åtta.
Och bonuskväll med säkerligen många kunder.

Igår hade jag den här lilla tösen i kassan .., hon hade med sig en låtsasorm som fick åka på kassabandet och ni nå tro att det var spännande värre. Jag frågade vad ormen hette? Det visste hon inte, men efter en stunds funderade kom vi överens om att den skulle heta Kajsa.


Annat som gjorde hjärtat glatt: en äldre kvinna som kom så försiktigt och gav mig ett paket och en kram. Paketet visade sig innehålla en bok och så en liten hälsning.
Så alldeles otroligt vänligt! 

De gånger jag har sökt arbete, har jag alltid tagit med kopior på såna här snällord, som för mig betyder låååångt mer än alla chefers ofta stela rader om gott uppförande och så vidare.
Med två år kvar till pensionen kanske jag inte behöver ta någon kopia på den här rara hälsningen, men den ska ändå sparas.

Det kan komma dagar när man känner sig helt otillräcklig; när livet kanske känns meningslöst, då .., då kan man ta fram och titta på en sån här liten lapp och tänka på alla underbara möten man haft under åren i butik.
Just precis så.

1 kommentar:

Ruta Ett sa...

Åh, så mycket det betyder med några sådana rader!
Vad var det för bok?