måndag 23 januari 2017

Måndagmorgon ....Och det mesta känns förvirrande.
Gick i säng tidigt igårkväll och låg länge och tittade på en svt-play-dokumentär som handlade om suveräna sångerskan Amy Winehouse och hennes karriär och alldeles på tok för tidiga död.

För den som älskar Dinah Washingtons sätt att sjunga, blir Amy nästan lika bra.
Eller jämbördig.
Och tycker man sen om Tony Bennett, så blir förstås en duett mellan honom och Amy som pricken över i.

Dokumentären varade i mer än två timmar och det kändes som att befinna sig i en bil som förs fram i hög hastighet och man anar - eller vet - att det kommer att sluta i katastrof.
Men vilken röst den kvinnan hade!


Och sen blev det morgon och jag vaknade till en känsla av att allt var upp-och-ner .., och i drömmen hade jag jagats av en isbjörn och träffat gamla bekanta från Ystad, en salig röra var det, men det ljusnade lite ute och jag kom ihåg att idag på morgonen skulle jag skjutsa mittemotgrannen Agneta och hennes lille Julius till järnvägsstationen i Falkenberg och då blev det liksom rätsida på tillvaron.

Under resans gång berättade Agneta att den lilla familjen i april ska flytta till Falkenberg; till ett sprillans nybyggt enplanshus och oj, så roligt och spännande för dem, men liiiite ledsamt för oss, som verkligen har trivts med dem som grannar.
Och nej, vi har knappt umgåtts, men ändå .., det har blivit lite småprat och sånt och helt enkelt känts tryggt med dem.

Bilden från SVT:s arkiv.

Väl hemkommen tittar jag på Gomorron-sverige och i studion sitter Andreas Utterström som är en slags politisk kommentator hos SVT - en av många -. Jo, men det är så här, att jag fascineras verkligen av människor som vågar simma mot strömmen och lite så tycker jag att det är med den här mannen; man får lite andra vinklar av hur det är i USA och med Donald Trump och det tycker jag är livgivande.
Ungefär 1 timme och 17 minuter in i programmet lägger han ut texten.

Och han säger rent ut att "han älskar USA!" .., och det händer sannerligen inte ofta i ett svt-program.
Nej, jag älskar inte USA (å andra sidan har jag bara varit där en gång och det var några dagar i New York) och sannerligen inte Donald Trump heller, men jag tycker att det är intressant att få ta del av åsikter från olika håll, Ungefär som när vi i början av november besökte Danmark och jag häpnade över hur ..., ja, annorlunda reportagen från den amerikanska valkampanjen var, ja, i dansk tv, alltså.

Nu blir det intressant att följa det socialistiska primärvalet i Frankrike; två herrar är kvar: Benoît Hamon och Manuel Valls. På söndag avgörs det vem av dem som får möta vinnaren från den högra flanken, vem det nu blir. Jag hoppas inte Marine Le Pen, men vet å andra sidan absolut ingenting om de övriga kandidaterna.


Sist av allt nånting som jag verkligen ser fram emot: två övernattningar hos Gunnar i Jämtland, ja, i slutet av juli, är nu inbokade! Såå roligt det ska bli!
Först alltså en sväng norrut, till Jämtland och kanske Dikanäs och sen hemåt och iväg till Amsterdam!
Och om mindre än fem veckor är det dags för äventyret i Sälen.

Ajöken, sa fröken.

4 kommentarer:

gunnar i vaplan sa...

Jaaaa...! Och jag blev så gla...!
Välkommen till Vaplan/Jämtland. Ser verkligen fram emot det :-) !

Steel City Anna sa...

Tack för TV-tips, det är absolut mer intressant med folk som simmar mot strömmen :)

Anonym sa...

Såg du inte dokumentären om doktor Mukwege?
http://urplay.se/program/199070-mukwege-att-laka-kvinnor-i-kongo

Evas blogg sa...

Jämtland! Vad kul! Hoppas vi hinner ses. Ja nog var hon en duktig sångerska Amy, tyvärr så tystnade hon alldeles för tidigt.