torsdag 18 maj 2017

Hett, hett, hett ....


Nej, en sak är säker, jag skulle aldrig klara av att bo i ett medelhavsklimat, inte sommartid i alla fall.
Det har varit såååå varmt idag och först cyklade jag själv Steninge och tog ett dopp, ringde friherrinnan och meddelade att jag var där och så kom hon efter en halvtimme kanske.
Jysses, så jag ser ut ikväll!

Sen hemåt igen.
Vid tre kom pv hem och samtidigt anlände Anticimexmannen som skulle inspektera hus och hem.
Oj, oj, oj vad han fick jobba! Det mesta blev godkänt och när han krälade in under husgrunden, då blev harry så förfärligt orolig och visste inte till sig av känslor när mannen kom ut igen, nu med fötterna före!

Så satt vi en stund ute på altanen och drack kaffe och mannen berättade hur bra han trivs med jobbet. I tjugofem år har han varit anställd åt Anticimex Halland och han hade inte ord tillräckligt för att berömma arbetskamrater och ledning!
Jättetrevlig var han .., pratglad och ja, vänlig.


Så blev det ju lika varmt igen .., och jag frågade pv om han ville haka på för ett kvällsdopp, eller i alla fall eftermiddagsdopp? Jo, det ville han, men helt säker på att han skulle bada, det var han inte.
Så är det ofta, men det spelar ju ingen roll.

Själv tog jag några simtag under ytan och nu var vattenståndet högre ("det kan vara tidvattnet, det skiljer nog nån decimeter", sa pv) och att doppa sig var ingen konst .., vattnet nådde längst upp till stegen.  U n d e r b a r t, var det.

Nu bygger pv på altanen .., jag har mat i ugnen .., och snart blir det handboll .., Ystad If mot Kristianstad och nu måste nog YIF vinna, annars blir det knepigt. Eller rättare sagt: då är det kört. Då blir det ingen final för Ystad.

8 kommentarer:

Turtlan sa...

Vad skulle han in under huset och göra då? Spännande jobb!

Här har också varit varmt men inte onödigt varmt. Gott varmt.

Men vi som har pool har ingen pool ännu. Den får vara stängd tills renoveringen av fasaderna är klara, dvs någon månad till. Så bara att vänta på något gott. Skönt nog är vårt hus klart och byggnadsställningarna är borta. Nu är det grannarna mittemot som bor med byggnadsstållningar.

Imorgon är jag ledig och det ska bli så gott!
Kram till dig!

Ulrika sa...

Kanske att jag hade vågat mig i jag med. Fast vid stegen är det väl djupt?

Elisabet. sa...

Turtlan: han skulle kolla grunden .., så att där inte är fukt osv. Hålet är MINIMALT, så han fick verkligen ååååla sig in och harry var galen av upphetsning :)

Ulrika: inte djupare än till bröstet eller halsen! Det hade du fixat och du hade ju kunnat hålla i dig i stegen om det känts tryggare.

Ulrika sa...

Uj. Ja kanske att jag skulle våga, om jag stannade så och höll mig i stegen.

Normalt går jag i max till höften och så doppar jag mig och kanske sitter där så. Vatten ändå upp till halsen är obehagligt bara att tänka på.

Elisabet. sa...

Ulrika: jag kan hålla dig i handen!

Monet sa...

Jag som lever i medelhavsklimat kan säga att det är enklare än man tror. Bor man här permanent har man inget som helst behov av att bli brun eller vara i solen. Man sitter i skuggan och under parasoll och håller sig inomhus i flera timmar mitt på dagen bakom stängda fönsterluckor. Allt är stängt mella 1200-1500 och många tar siesta. Bra och avstressande. Det är bara "tokiga turister" som envisas med solhattar och solglasögon och havsbad mitt på dagen, alla andra vet att det fina vädret fortsätter och stressar inte över det. Man ser aldrig en rödsvedd infödd person, folk är knappt ens bruna här och det är lite som förr i världen, det anses inte riktigt fint.

I augusti är det besvärligt med 40-gradiga temperaturer men det handlar återigen om att ha luftkonditionering installerad, dricka mycket, inte jobba så man svettas (sitta still och läsa bok är bra) och inte gå ut förrän vid sju-tiden på kvällen. Dessutom vänjer sig kroppen efter ett tag vilket aldrig sker i Sverige då det är så korta värmeperioder. Jág tålde förr inte över 25 grader, nu känns 30+ knappt alls konstigt nog.

Elisabet. sa...

Monet: jo, kan det säkert vara. Mamma tillbringade ju tjugo år i ren ökenhetta och vande sig verkligen och min syster i Australien tycker att när det blir 25 grader varmt ute, då är det kyligt.
Men jag minns ju också hur du berättade om att ni ville tillbringa större delen av sommaren hemma i Sverige, just för att det var så outhärlidligt varmt i Frankrike. Men det kanske bara var den sommaren?

Och det är klart, om man sitter inomhus och har AC, då är det ju en annan sak, men vem vill sitta inomhus på sommaren? Jag tillbringar ett par timmar på stranden om det är fint väder, men INTE för att bli solbränd, utan för att jag älskar att bada och vara nära vattnet. Och jo, jag tycker om att få färg, så jag sitter inte i skuggan ,-)

Nåväl. Huvudsaken är ju att man trivs där man bor.

Monet sa...

Nej, det är sant att vi, liksom många andra skandinaver här gärna åker till Sverige på årliga besök just i juli/augusti. Vissa år, som för två år sen blev det extremt hett - canicule - kallas det, då tog vi husbilen till Bretagne med normala temperaturer istället. Vi försöker säga till alla som reser söderöver att inte göra det just i augusti, dels för att det är så otroligt hett att det inte går att vara ute, dels för att det ändå kryllar av turister då. Maj, som nu och september är underbara månader här. Sitta inne är inte roligt men vi har inbyggd luftkonditionering i hela huset och slipper dra för fönsterluckorna som de flesta fransmännen gör. Hu, det blir ju nermörkt och det klarar inte vi. Men dom andra sover bort de heta timmarna och sen sitter man ju ute sent på kvällen istället!