lördag 20 maj 2017

Lördag .....

Nya grannar ska snart flytta in i det röda huset. I det vita sommar-bor Bengtssons. Båda i åttioårsåldern.

Ja, det spelar ju ingen roll om det är vardag eller helg, hjärnan är inställd på att pv ska stiga upp klockan fem och då vaknar jag alltid, alltid fem-tio minuter innan klockradion går igång.

Det gjorde den inte idag, men jag väcktes av nånting som hördes som en "duns".

Gick ner och kollade så att inget fönster stod vidöppet (det gjorde det, i tvättstugan, men fönstret var hakat så det var ingen fara), upptäckte däremot att en liten talgoxe förirrat sig in på den inglasade altanen och nu kämpade för att ta sig ut.
Där är alla fönster stängda, så även dörren, men på något vis så snirklar dom sig in via taket och sen glöms det nog bort hur man tar sig ut igen.

Stackars lilla fågel!
Där kommer en kvinna i nattlinne och med utsläppt hår som står åt alla håll; inte är det ju underligt att skräcken då växer!!
Nåja, det löste sig.
Försiktigt, försiktigt närmade jag mig den lilla krabaten och kunde fösa in den i handen och så blev det lite småprat om vådan av att flaxa omkring där inne och skatan som suttit i olvonhäcken utanför och räknat med ett skrovmål (om nu inte rutan varit i vägen), fick tji.
Och talgoxen flög glatt iväg, förstås.På väg in igen slänger jag ett öga i rabatten.
Lika mycket som jag tycker om lavendeln, tycker jag om isop.
Det är den som doftar hundvalpsmage!Och när klockan är tio över sex, då har harry blivit orolig.
Är det några gener han har från border-collie-hållet (hans mamma) så är det att flocken ska hållas samman. Nu är matte nere och husse ligger kvar i sängen! Vad är detta??

Nej, det går inte .., då får husse stiga upp och så blir det långprommis en lördagmorgon (pv tar alltid honom på promenad vid femtiden när han stiger upp) och lyckan är oändlig!
Men så kommer dom tillbaka lika snabbt.

"Kan du hjälpa mig Elisabet, en fågel har fastnat med foten på Eckes tak, jag  måste ta stegen och hjälpa den att komma loss?" säger pv och jag letar mina sandaler och harry får stanna inne ännu en stund, men när pv närmar sig huset, då har fågeln tagit sig därifrån.

Och så häääär lycklig blir då harry när husse kommer tillbaka för att hämta honom!
Klockan är nu arton minuter över sex och solen strålar för fullt ...., det är en sån underbar morgon så man vill inte gå och lägga sig igen!!

Nu ska jag slå på radion ("slå på radion" - det uttrycket är ju helt förlegat ...), ja, jag ska klicka mig vidare till ww.sr.se och lyssna på P1 och Naturmorgon, sen blir det nyheter och nu, när president Trump är på rundresa i världen, får man hålla andan. Vad ska han nu hitta på?

2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Det är bra att det finns två akutavdelningar för fåglar här landet. En i söder och en i norr.

På den i norr slår vi på radion. Varje dag.
Och använder vi datorn eller mobilen för radioändamål, så använder vi aldrig "www". Sååå förlegat! Antingen en app, eller sr.se.

Mvh sign.: mops

Elisabet. sa...

Herr Mopps: ja, det gör jag också ..., sr.se , men nu skrev jag så.