måndag 15 maj 2017

Igår ...


I lördags var pv på resande fot, ja, han tog tåget till Stockolm för att vara med på ett årsmöte och så hem igen och tänka sig, allt fungerade och han kom som planerat!

Söndag blev byggande ute på det som ska bli en inglasad del av altanen och så, senare på dagen körde vi till Steninge och åt middag på Göstas. Mycket folk som vanligt .., flera motorcyklister som tagit paus just där och där var kunder från affären förstås och vi slog oss ned vid ett långbord där Elin - före detta arbetskamrat till mig - nu satt tillsammans med sin man och sin syster med sällskap.

Så roligt det var!
Elin var en sån där härlig klippa på jobbet; lugn och trygg, rar och fin!
Nu läser hon till socionom och väntar sitt och Axels första barn om några veckor.


Åt andra hållet, mot Storaskär till.
Äntligen har "piren" ut mot lilla skäret förbättrats, så nu kan man gå ut utan att riskera livet!Och det var inte bara Elin som vi träffade, nej, även papegojan Putte.
Vi fick veta att Putte är fyrtio år ung och jodå, han kunde såväl prata som sjunga, men inte för oss, för oss bara visslade han! Nåja, det är ju inte det sämsta.


På väg till parkeringen igen gick en kvinna framför oss och jag tänkte att ååå, sickna vältränade ben hon hade - eller vader - och till slut kunde jag inte hålla mig, utan knackade henne på axeln och sa just det. Det blev en hel del skratt över den sakens skull och väl uppe vid bilarna så fortsatte pratet och det visade sig (det är mycket som visar sig på den här bloggen ,-) att hon hade arbetat som lärare i Göteborg, men flyttat till Falkenberg (där hon inte alls trivs!).
Att hon är sjuttio år berättade hon också.

Ja, så efter en stunds småprat (det där eviga småpratandet ...) så säger kvinnan: "vill du ha skjuts hem?" och jag svarar förstås "nej, det behövs inte, vi har ju bilen där borta ..", men så tänker jag, vad då .., jag har aldrig åkt i en cabriolet och definitivt inte med en kvinna som chaufför!!

Det är en Mazda av nåt slag och röd och läcker och så hoppar jag in (läs: kravlar .., sätet är i marknivå och jag undrar hur jag ska ta mig ut ur bilen sen ...?) och hon skjutsar hem mig, allt medan pv får pinna på i lilla Toyotan. Den grå.

Vet ni hur underbart det var!
Kanske inte bilen i sig .., men det här att "göra det"!

Nej, det här var inte hennes bild. Men hjälp, så läcker! Porsche 1600 Super.

Och vi hann prata om allt möjligt! Om äktenskap, förhållanden, skilsmässor, barn, hus, oro för framtiden och sånt. Om dejtingsidor hann vi med en pjutt också. (Kvinnan lever ensam).

Efter att ha kört ner mot havet till ("vilket kap du har gjort!" sa kvinnan, men så har jag ALDRIG tänkt det - Ystad var precis lika fint och man flyttar inte ihop med en by och jag skulle klara mig ensam också, det är inte det, men jag förstod vad hon menade) ja, så lyckades jag ta mig ur bilen och så sträckte hon fram sin hand och sa "ja, jag kanske skulle presentera mig, jag heter Margaretha".

Så  u n d e r b a r t!
Och så är hon Vädur och har lovat att komma på besök.
Nu på morgonen har jag spelat låtar från ESC och då kommer den här upp - som inte var med - men har med Salvador Sobral att göra. Han berättade ju att han ägnar sig åt jazz.
Härlig låt!!, vem det nu än är som sjunger.

5 kommentarer:

Steel City Anna sa...

Härliga somriga bilder. Och så underbart med Portugals vinst!

Elisabet. sa...

Steel City Anna: ja, verkligen (vinsten)! Om syskonen Sobral skulle få betalt var gång man spelar låten på Spotify (det kanske dom får), har dom mycket att håva in från mig ,-)

annannan sa...

Det är Salvador själv i en yngre upplaga som gör denna cover på en låt av Milton Nascimento (en av mina absoluta favoriter av brasilianska singer-songwriters). Nästan falsett-gnolandet är typiskt Milton!

Salvador Sobral var i Barcelona under flera år, och det här är kanske därifrån, i alla fall har gruppen ett spanskt namn.

Här är han som nittonåring i Idol
https://www.youtube.com/watch?v=Jf6BBGJ9wcc

mossfolk sa...

Alla dessa möten :) Jag älskar din blogg!

Elisabet. sa...

annannan: tack som berättar!

mossfolk: och tack för snällord!