onsdag 17 maj 2017

Under sker ....


Häromdagen ringde jag till ortopeden i Hässleholm och frågade om det var möjligt att någon vänlig själ kunde skriva ut dom antiinflammatoriska tabletterna som jag fick i samband med min hemgång efter operationen. Mitt högra knä är nu så förfärligt svullet och varmt och det har det i och för sig varit i sju års tid - sedan förra operationen - men det innebär också att det är knepigt att promenera eller göra riktig gymnastik. Ni kan ju tänka er hur det  straaaaamar och draaar.

Så ringde en vänlig sköterska upp nu på morgonen och sa att "hej Elisabet, nu finns Celebra på apoteket" och det kändes bra, men döm om min förvåning när en läkare en halvtimme senare ringer upp och säger samma sak; ja, det var han som hade skrivit ut tabletterna.

Det här var FÖRSTA gången som en läkare hör av sig spontant efter en knäoperation och jag fick berätta hur det var och så frågar han ..."Elisabet, är du från Norrland?" (lugn, lugn Bert!) och jag sa att det var jag ju, från Malå. Då visar det sig att denne läkare - Per - hade tillbringat en del av barndomen i Innertavle utanför Umeå, sedan återvänt "hem" för att läsa till läkare och nu var han alltså stationerad i Hässleholm.

Ja, jag vet .., det borde förstås inte spela någon roll, men jag ska ärligt säga er, att det GÖR det, i alla fall för mig.
Så glad jag blev!

Och jag berättade om den där känslan när jag i Ystad låg på operationsbordet och strax skulle sövas och då säger en av sjuksköterskorna att han var från Arvidsjaur och han strök lite över min hand och sa att det skulle gå så bra!
Och vid en annan operation, då visade det sig (nu visar det sig igen ,-) att narkosläkaren hade vuxit upp i Arjeplog. Jag minns hur rörd jag blev; hur det kändes så lugnande med någon hemifrån.

Då kan man tänka sig hur mycket det betyder för t.ex en syriansk man eller kvinna att i operationssalen höra någon tala ett språk som känns igen .., hur mycket ska inte DET betyda!?

Ja, så blev min morgon.
Ett vänligt bemötande (ja, jag behöver inte så mycket) gör att tillvaron blir så oerhört mycket enklare! Det tackar jag för!