måndag 23 oktober 2017

Ny vecka, ny giv ...


Duggregn och grått.
Lite kyligt.
Mössa, vantar och halsduk.
Ett litet svamprike för sig själv nere vid vägen.


På parkeringen, just innan reservatet börjar, står två jättelika traktorer parkerade.
Kanske ska det börjas nu; länsstyrelsen har på anslag meddelat att ljunghedarna ska brännas och måhända är det dags nu, men vad har i så fall traktorerna för uppgift?


På väg tillbaka hämtar jag tidningen.
Snart är den superbilliga prenumerationen på Svenska Dagbladet tillända och i stora drag tycker jag om den tidningen, men har svårt att förklara varför.
När jag häromdagen (härom dagen ...?) skulle se till att prenumerationen inte bara löper vidare, klickade jag in mig på tidningens hemsida. Alla möjliga alternativ fanns att välja på; uppehåll, ny prenumeration osv, men inte någonstans hittade jag "avsluta-varianten".
Det är såklart finurligt tänkt .., det visade sig att man måste säga upp tidningen muntligt och jag kan tänka mig att det finns människor som kanske drar sig för såna samtal (jo, jag tror att det finns såna) och då hellre låter abonnemanget bara löpa vidare.

Länge, länge fick jag vänta och en entonig signal gjorde mig osäker på om jag verkligen skulle komma fram. Det gjorde jag, till slut.
I andra änden av mobilen uppenbarade sig då en himla trevlig kille (som satt i Östersund) och tog emot min uppsägning och efter att ha pratat med honom en kort stund, försvann all irritation.
Återstår så ännu en vecka med daglig tidningsläsning.


Läser en artikel om parterapi där radiopsykologen (han som alltid låter så vänlig och omtänksam) Allan Linnér får berätta om sitt arbete och hur det här med parterapi fungerar. Intressant.
Nej, jag har aldrig gått i någon terapi, men minns vännen - hon som blev professor - som menade att till exempel KBT är nånting för precis alla männniskor, men allt har ju ett pris.


Och så läser jag en slags recension om boken "Jag minns" och det tar mig inte många minuter förrän jag har klickat in mig på Adlibris och beställt ett exemplar.
Ska bli spännande att läsa den .., ååå, jag längtar redan!

Just nu kokas fisk till sigge .., i ugnen rostas potatis, morötter och palsternacka och om exakt tre timmar ska jag köra till affären för jobb till kvart över åtta.

Allt är sig likt.

3 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Jo, det där med att säga upp prenumerationer har de tänkt ut listigt! Likaså att avsluta eller flytta bankkonton. Det har jag verkligen fått erfara nu, när jag gett Nordea sparken!

Ruta Ett sa...

Det kan jag säga att KBT räddade mig, men som sagt, det har sitt pris. Jag fick betala allt själv, men det var värt varenda krona!

Elisabet. sa...

Ruta Ett: det är ju listigt uträknat, men skapar irritation innan man kommer rätt ,-)
Angående KBT så berättade kvinnan att hon bekostat detta till såväl sin son och dotter, så där så dom skulle få en bra start på livet; det var när dom någorlunda vuxna.