onsdag 25 oktober 2017

Ösregn ...


Det är väl nu man tänker att en resa till Mauritius eller Maldiverna hade varit nåt att drömma om.
Eller åtminstone att solen skulle titta fram lite.
Vattenmätaren står i rabatten och är fylld till hälften; tunnan med regnvatten skvalpar över och rutorna är fyllda med regndroppar.


Jag minns när det såg ut så här på friherrinnans gräsmatta; den hade plötsligt förvandlats till en liten sjö eller i alla fall pool.
Med friherrinnan har jag pratat nu på förmiddan och där packas det inför flytten av möblerna, dom som ska magasineras på lördag. Sen återstår städningen av hennes våning och den sista ska hon vara ute ur huset och den femte flyttar hon in i sitt tillfälliga boende. Oj, så slut på hon ska vara innan detta är överstökat. Eller NÄR det är överstökat och hon kan pusta ut lite!

Med posten har hon fått uppmuntrande vykort från rara vänner som "känner henne" via blogg och instagram, så rart av er alla!



Hur ser för övrigt en ledig dag ut?
Jo, man väntar på att lilla Nelly ska kliva upp från sin bädd.
Det har aldrig hänt sedan hon kom till oss, detta att hon inte stiger upp och vill ha frukost, men idag hände det. Fortfarande, när klockan är halv tolv, ligger hon ihopkrupen under sin limegröna fleecefilt och sover så gott!
Igår, när vi gick en helt annan runda - den vi kallar för Inger-Margret-rundan och som avslutas med en brant nerförsbacke - satte hon iväg och sprang likt Usain Bolt .., aldrig har jag sett henne med den farten och så stannade hon precis innan Ejdervägen börjar och stod och väntade på harry och mig .., och sen iväg hem och i racerfart uppför vår backe!
Det kanske var Sista Rycket?


Tänker tillbaka på sommardagarna i Holland.
Stranden som vi åkte till och vågorna som gick ganska höga.
Och då blir det tankeflykt till ett annat bad; i Norrbotten.

Ingen bil hemma idag.
Fiskpinnar till middag (måste vara åratal sedan det senast kom på bordet!), USA-podden i P1 .., kanske skriva ett brev ..., (ett mejl) .., kanske läsa boken av Joyce Carol Oates som jag fick låna av min syster. Många kanske. I morgon arbetar jag förmiddag. Och pv blir borta till senare ikväll.
Ungefär så.

4 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Så härligt för Friherrinnnan att få uppmuntrande kort från Bloggvänner. Det gör kanske att det känns lite lättare med flytt och packning! Huwwa [uttalas på pitemåle, som i engelska "what"], jag blir trött bara jag tänker på det!

Joyce Carol Oates är en av mina absoluta favoritförfattare. Hoppas du får en härlig läseftermiddag.

Eva i Tyresö sa...

Ja här ösregnar också!
Lilla Nelly som är så gammal och oberäknelig .
Men så älskad! Och stackars Lena som måste uppleva detta!
Kram Eva i Tyresö

Cecilia N sa...

Vänner har flytt vårt snöblandade regn och farit till Kanarieöarna. Det var till att välja rätt vecka!

Elisabet. sa...

Ruta Ett: låg och läste boken alldeles för länge natten mot idag .., och kunde såklart inte somna efteråt och nu är det förmiddagspass. Hu!

Eva i Tyresö: igår låg hon fram till mitt på dagen ..., man vet liksom aldrig i vilket skick lilla fröken är ,-)

Cecilia N: måste vara underbart!!