tisdag 17 april 2018

Tre om dagen ....


På anslagstavlan nere vid parkeringen, precis där själva naturreservatet börjar, har någon satt upp en liten skylt som påminner besökare om att gärna plocka upp plast som ligger här och där. Förslaget är "tre plastbitar" per person och gång.

Men man kan ju ta fler än så.
Det här var bara en bråkdel av vad som låg i gräset under promenaden med harry.
Hädanefter är det bara att ta med sig en bärkasse och stoppa skräpet i!

Fy, för människor som bara "hottar" iväg skräp .., antingen från någon båt eller på land!

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Jag har hakat upp mig på det på sista tiden. Fy så skräpigt det är överallt. Både när jag är ute på promenaderna och längs bilvägarna. Självklart är det ren idioti att inte kunna slänga saker på rätt plats, men jag tänker också att alla dessa engångsförpackningar inte är en värst hållbar lösning. Det är helt galet hur ofta vi måste åka till återvinningen och vilka mängder vi har med oss dit. Framförallt kartong och plast...

Elisabet. sa...

mossfolk: ja, precis! Just det här med plast är ju vanvettigt .., jag tycker inte vi gör annat än fyller på i containern! Många kunder lägger 1 lök i 1 platspåse och 1 tomat i en plastpåse .., vilket enormt slöseri det blir! (Men vad är alternativet ..? Jo, nätpåsar som somliga kunder börjat ha .., som kan användas om och om igen, smart!).
Och har man hund eller katt, då blir det åtskilliga i metallåtervinningen!