lördag 18 augusti 2018

Blåklockor och Molly ....


På Uddvägen hemma i Malå bodde Åke Burwall.
Åke och hans fru Linnéa drev Burwalls Bok & Pappershandel, men han var även fotograf och tusentals och åter tusentals är väl dom bilder han tagit av ortens medborgare!

Under tiden i Malå minns jag mycket väl att när Åke hade klippt gräsmattan, då sparade han alltid små klungor av blåklockor. Så gör jag själv och även pv och hur glad blev jag inte idag, när jag upptäckte att den som klipper gräset nere vid Lilla Stensjö, gjort samma sak.
Finns där nån finare blomma?
Mer näpen?


Inte långt från blåklockorna träffar jag Molly och hennes husse.
Molle är fjorton år och helt blind, men fixar det hela ändå.
Mollys husse är närmare nittio, men fullkomligt glasklar i knoppen och han har en gång arbetat som pilot i flygvapnet, men han har gjort långt mer än så och om detta berättar han när vi står där på cykelbanan.

Molly har även haft sin mamma i livet - eller om det var Molly som var mamma och dottern som dog för inte så länge sedan - men nu är hon i alla fall ensam.

"Jo, det går bra för henne, så länge vi inte glömmer bort oss och ställer en stol där den inte ska vara, allt måste vara sig likt ...", säger Mollys husse.

På hans huvud sitter en keps där det står "Flygvapnet".

2 kommentarer:

Monet sa...

Du kan ju fråga honom om han känner till Hans Rehnvall. Min styvpappa och den nu äldste levande flygvapenpiloten, född 1916, alltså snart 102 år. Firades på hundraårsdagen med pompa och ståt på fd F5 i Ljungbyhed där han varit verksam som både pilot och flyglärare. Plus tjänstgjort i Etiopien på sin tid. Har du en nittioårig flygvapenpilot i din närhet bör han veta vem det är. Och föreläser han i Linköping är det ju säkert via SAAB där både min farfar och pappa var verksamma. Nordquist kanske han vet vem det är. Esse. Gift med farmor från Kiruna.

Elisabet. sa...

Monet: nu möter jag inte honom så ofta, men gör jag det ska jag fråga.