lördag 22 december 2018

Lucka nr 22 ...


För fyra år sedan såg det ut så här den 21:a december, igår alltså, men då låg jag ju däckad och det efterlängtade (nåja ...) badet för att fira att nu blir dagarna inte längre, det ställdes in.
Kanske idag?

Men då ..., hade vi Kullabygdens urgoda glögg med oss och kanske lussekatter också och så satt vi där och njöt och firade att nu gick vi mot ljusare tider. Mycket har hänt sedan dess.

Friherrinnan har flyttat två gånger ... hon har haft hjärtflimmer och legat på sjukhus .., själv har även jag inträtt i friherrinneståndet och tillsammans med pv har vi varit i Skottland och Cornwall, på Bornholm och i Holland på semester.
Anders och Maja har träffats och flyttat ihop ..., Hilda och Patrik har blivit föräldrar till lille Edvin .., underbare Gösta Pehrson finns inte längre ..., och inte min svåger Janne i Australien heller.


Det är också snart ett år sedan Nelly somnade in och äntligen kan jag titta på bilder av henne utan att börja gråta. Men den lilla pigan har verkligen ett alldeles eget rum i mitt hjärta. Och en fin bädd för henne att ligga på. Kan man bli finare? Nä.


Det var förresten på Bornholm, i byn Tejn, som jag bad pv stanna till, så skulle jag fråga om vi fick föreviga den vackra trädgården som vi då precis passerat. Jo, det gjorde han - utan knot -. Bland allehanda blomster gick en så rar kvinna och rensade ogräs, det blev lite småprat och så bjöd hon in oss  .., hon hette Anette och hennes katt hette Bocca, det är han som lapar vatten på bilden.
Ett år senare kom ett mejl från denna rara Anette där hon så rart skrev att det hade varit roligt om vi hade kunnat ses igen.


Så här vackert var det vid trädgårdsgången. Inte undra på att jag bad pv backa bilen!
Lite vildvuxet .., som en salig blandning av allt det vackra, och ändå en tanke bakom.

Och alla tofflorna på hennes altan ..., man anar att där nog brukade komma barnbarn på besök.

Inga kommentarer: