tisdag 8 januari 2019

Jag till och med hörde musiken ....


Jo, jag vet, jag har skrivit om det tusen gånger förut, men jag har så svårt att släppa det.
Det är det här med drömmar och att jag ibland nästan är övertygad om att man lever nån slags parallella liv - eller i alla fall har levt tidigare -.

Jag var så trött nu på morgonen och låg kvar långt efter att pv ropat hejdå och givit sig av till jobbet.
Det var då jag drömde så verkligt.

Det var Harry och jag och vi befann oss i ett oerhört vintrigt landskap; i en stad .., och vi gick på promenad och han var lös och lullade på vid min sida .., och vi passerade hus och jag såg exakt hur fasaderna såg ut och fönsterna och högst uppe i ett av husen skymtade jag två småflickor på väg att lägga sig och en av flickorna vinkade så glatt till mig .., en tv var påslagen - det där blå tv-ljuset fladdrade - och jag hörde att det var ett bekant barnprogram.
En mamma i ljusblå kofta skymtade intill töserna.

Och plötsligt har jag kommit längst ner i samhället och det visar sig vara en återvändsgata och jag går åt samma håll som jag kom ifrån och där är en marknad med massor av olika stånd och vid ett av dem sitter pv. Han har upptäckt en slags vävstol från hundratals år tillbaka och försöker sig på att väva lite .., men jag är måttligt intresserad, för harry har försvunnit.

Jag ser allt  i  d e t a l j.
Vävstolen och den blågröna väven.
Och Harry - som till min glädje - har slagit sällskap med en annan hund och kommer springande.

Det var som en film och om jag i vaket tillstånd skulle försöka framkalla dom här bilderna, så där klara och exakta, vore det stört omöjligt. Men under sömnen .., då blir det så klart.
Tänk, vad hjärnan är fantastisk!!
För mig är det som ett mirakel.

1 kommentar:

Anonym sa...

Känner så igen mig här. Ibland, eller faktiskt ganska ofta, så ligger jag kvar och reder ut tankarna. Måste få klart för mig om der var en dröm eller om det var på riktigt. Ofta är det något med Bosse, vår hund, att han aningen försöker tala om något för mig eller att han hittat på något :)

Christel