lördag 12 januari 2019

Resumé ....


Lördagmorgon.
Sitter vid rumsbordet och tittar på tv4 och Marcus Oskarsson som analyserar vad som hände igår, ja, med Annie Lööfs uttalande om att centerpartiet stöttar Löven som statsministerkandidat. Jag är en hängiven svt:are, men just lördagmorgnar och just kvart över nio, då väljer jag fyran.

Jag tycker om denne Marcus Oskarsson.
Jag tycker helt enkelt om hans sätt att vara; att på sina sociala medier inte släppa igenom kommentarer fyllda med hat eller såna som på andra sätt är rent oförskämda.
Nu var det analys av gårdagens presskonferenser av de olika partiledarna och det var ju häpnadsväckande hur mycket borgerlig politik som Löven och hans partivänner kan tänka sig att anamma, men det är väl priset för att få sitta kvar som regeringsparti.
Det mesta handlar förstås om makt.
Eller kanske allting.

Grått och mulet ute idag.
Ring-så-spelar-vi från radion, men det programmet lyssnar jag inte på längre.
På Spåret igår - knepigare den här omgången än tidigare - men härliga tävlande.
Pv tog Valparaiso på 8 poäng, men någon tia fixade vi inte.


Tidigt på morgonen när jag gick ut för att fylla på frön till småfåglarna, hörde jag ett sällskap gäss flyga förbi, men åt vilket håll kunde jag inte utröna. Jag bara hörde dem.

Men ändå.
Så härligt.

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Här har talgoxen kvittrat vårligt flera dagar i rad, men vi hoppas verkligen att det kommer ordentligt med snö innan våren anländer.
Markus Oscarsson verkar synnerligen sympatisk -jag tittar inte på lördagsförmiddagar, men följer på fb. Och ring så spelar har vi inte lyssnat på sedan Lisa slutade. Inte för att jag tror att efterträdaren inte gör det bra, det har bara inte blivit så.

Idag hittade två gossar här paket från dig under julgranen. De kom ju i mellandagarna, men jag sparade dem lite fräckt till nu när granen skulle tacka för sig. Stort mysterium. Hade kanske granen gömt paketen från Elisabet när tomten lämnade dem på julafton..?
Tack snälla!!! (jag älskar Ilon Wiklands illustrationer)

Elisabet. sa...

mossfolk: ja, jag tycker också om hans sätt att vara och jag blev i det närmaste blivit kräksjuk av alla vedervärdiga kommentarer som härjat runt på olika instagraminlägg, när det gäller A.L. Man må tycka vad man vill om henne, men att läsa såna hatkommentarer har i alla fall fått mig att må illa.

Hälsa småkillarna! Passar inte böckerna - åldersmässigt - kanske nån annan vill läsa dem. Det gör inget.