tisdag 12 mars 2019

Att skriva in i almanackan ....


Ja, man skulle kunna tro att gårdagen såg ut så här och det gjorde det också - för somliga -.
I alla fall en stund.
Måndagen blev den allra bästa av dagar!
Nja, inte sommarvärme, men varmt och skönt ändå (allt är ju relativt) och medan pv tog hand om tjockare grenar från björkarna som fälldes tidigare i vinter och sedan klippte ner hallonbuskarna (vi har enbart hösthallon), ägnade jag mig åt att rensa ogräs och klippa ner sånt som inte blivit omhändertaget sedan i somras.

Sigge .., ja, han tog det piano.
Ungefär så här.
Katter .., vilka livsnjutare dom är!


Bland annat pysslade jag om myntan. När alla torra kvistar knipsats bort, upptäckte jag att det skjuter nya skott för fulla segel! Härligt! När myntan kommer, då behöver vi inte köpa te längre till pv .., då blir det myntablad som hamnar i vattenkokaren! Och jag brukar ta in knippen av mynta och sätta i vas .., å, så gott det doftar!


Pv hade glömt att till bemanningsenheten anmäla sig som "tillgänglig" och blev därför hemmavid, tillsammans med mig. Ja, men det var trevligt och kändes nästan som en extra-söndag.


Efter flera timmar utomhus (och en promenad med harry längs havet), såg det ut så här.
Två herrar som tog siesta i uterummet .., det rum som vi tycker sååå mycket om.
Det var en kanske en miss att måla golvet vitt (vi lär få måla om det ofta), men för övrigt är vi mer än nöjda med hur det blev.
Panelen på väggarna som var spillvirke och som hämtades ur en byggcontainer och inte kostade oss nånting! Och fönsterna och hur pv - som ju inte är någon byggare på det viset - fick till det.


Och nu är det tisdag.
Jag har läst morgonens mejl från min syster i Australien. Hon har haft nån slags större lunch för sina svenska vänner och jag frågade hur det hade gått? Så här svarade hon:

"Jo lunchen gick jättebra och det blev en LÅNG en.  De första kom redan kl 12 och ingen gick hem förrän vid 7-tiden på kvällen, så jag tror att alla 15 st trivdes.  Min bbq funkar inte men jag hade gjort det ganska lätt för mig och efter en välkomstdrink - champagne - och snacks så bjöd jag på stekta prinskorvar, små köttfärsbiffar med lök och stekta kycklingklubbor.  Till detta rödbetssallad, potatissallad och en kalesallad.
Sedan ostbricka med kex och till kaffet hade jag gjort 2 st Pavlovas med massor med jordgubbar på.
Vi satt ute under vinpergolan hela tiden och det var perfekt väder ca 28C och vindstilla och alla var
pratsamma och glada".

Rödbetssallad mitt i sommaren? tänkte jag. För mig är det nånting vi har till jul.
Måste fråga hur hon har gjort den.

Idag är det tisdag och om någon läser här som inte har full koll, så kan jag berätta att Darling Rexxie fyller år idag! Grattis Anders!! 

Och själv räknar jag ner. Nu är det väl bara tre veckor kvar, tills man blir farmor!
En riktigt fin tisdag önskar jag den som eventuellt tittar in här!

3 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Tack. Jag tittade in.

Uterummet ser fint ut.

Vet inte om jag någonsin druckit myntate. Får prova i sommar. Hittade en myntadunge nere vid stranden i somras. Hur den har hamnat där är en gåta.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: mynte-teet blir sååå fräsch och friskt! Ljusgrönt. Mmmmm!

Turtlan sa...

Å jag undrar över att prinskorvar finns i Australien...? Är det så? Eller är det Ikea som fixar det?