fredag 15 mars 2019

Lammstek, terrordåd och Greta Thunberg ....


Vaknar till fågelkvitter (jag tycker mig urskilja lille rödhakens flöjtande) och ligger nog i en timmes tid med öppet fönster, ja, det regnar ju inte och att det blir aningen kyligt gör inget. Jag tänker på mamma. När hon levde sin sista tid på Ejderns gruppboende hade jag i hennes rum en cd-skiva med enbart fågelsång och jag bad personalen att när den dagen kom när mammas sista timmar var inne, om man nu anade att så kunde det bli, så fick dom gärna sätta igång cd-spelaren .., för tänk, att få somna in till tonerna av en koltrast som sjunger!
Så blev det inte.
Kanske glömde man bort det .., det spelar nu ingen större roll,  men nog hade det varit fint.
Sånt tänker jag på där jag ligger under täcket och lyssnar till den där underbara symfonin av olika fåglars läten!


Eftersom jag inte har lyssnat till radion på morgonen - bara till fåglarna - har jag inte hört talas om vad som har hänt i Christchurch i Nya Zeeland. Terrordåd. Så mycket hat! Så hemskt!

Och morgon-tv sänder en intervju med Greta Thunberg, denna så kloka unga människa som lyckas få en hel värld av ungdomar med sig i det hon tror på. Nog måste det vara ytterst irriterande för höga potentater att en ung svensk flicka/kvinna som heter Greta kan åstadkomma allt detta. Vältalig, begåvad, icke-dömande. Ja, jag är i alla fall fylld av beundran.


I ugnen finns just nu en stor lammstek som jag hittade i frysen.
När den är färdigstekt, ska den få göra oss sällskap till Skåne, där vi ska tillbringa ett par dagar.
Först till min syster på landet utanför Hörby, därefter en natt på Stationen i Ystad, Harry hos mina barns pappa och hans Karin, kanske bad i havet, ja, det känns bra.
S o m   jag älskar dessa små ystadbesök!
Det blir nånting att skriva in i minneslistan för 2019, året då så mycket ska hända .., tänk, att jag ska bli farmor om några veckor!!
(Och när jag tittar på bilden här ovanför, med stödorden, då kommer jag ihåg ALLT som jag skrev om. Den där glade mannen i Falkenberg, t.ex., han som jag mötte på trottoaren, utanför ett mäklarkontor, han som var så pratglad .., eller badet i Skärhamn, alldeles intill akvarellmuseet då pv påpekade att min baddräkt hade "slapp resår" ..., och altancampingen i Göteborg .., allt sånt!

Nu ska jag packa väskan!


4 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Men du? Flöjtar verkligen rödhaken? Skulle jag ha spelat flöjt som en rödhake hade jag aldrig fått avancera från sopran- till altflöjt.

😉

Elisabet. sa...

Bert Bodin: nej, den mer som siiirlar! Så ljusa toner.

Babsan sa...

Testar

Elisabet. sa...

Babsan: men nu fungerade det tydligen? Kom igen!