onsdag 6 mars 2019

Inget viktigt ...



Visst är det vanvettigt vackert med ägg!!
Vilken genialisk förpackning!
Femtiofem kronor för ett flak med trettio ägg, det tycker jag inte är farligt.
Jag handlar dem i Ullarps gårdsbutik, knappt fem kilometer härifrån kanske.
Där finns vid infarten en skylt där det står nånting om glada höns, men det vet man väl inte hur glada dom hönorna är, men frigående i alla fall.
Och äggen är jättefina och goda!


Vackra är också tulpanerna som jag köpte på Willys i Falkenberg i lördags, då, när jag bara hade tjugotvå kilometer kvar till det gula huset. (Det gula huset ligger precis mitt mellan Falkenberg och Halmstad). Är det nånting jag verkligen unnar mig, då är det just tulpaner.
Rosor köper jag aldrig, inte liljor heller (mest för att jag saknar större vaser), men tulpaner .., jo!


Det är samma procedur var morgon; då kommer ett gäng ekorrar - oftast två eller tre - en gång till och med sju .., och norpar sig solrosfrön. I morse var det dels den här akrobatiske krabaten, men också en som höll till i fröautomaten med en massa hål i. En tredje ekorre tycktes omåttligt irriterad över att inte komma åt detta goda .., och retade den andre mest hela tiden .., så blev det ett jagande efter varandra på gräsmattan och upp i eken och i boken! Det är inte klokt så snabba ekorrar är!!


På förmiddagen tar jag harry på johanssonrundan. När bilden tas är vi på hemväg, då har vi liksom gått i en runda. Vid klart väder ser man hamnen i Falkenberg .., nån silo eller två.


Och det var här länsstyrelsen beslöt att det skulle röjas helvilt för något eller några år sedan.
Stoooora bestånd av enbuskar och björbärssnår slets - till pv:s förtvivlan - upp.


Och där är det stora röda huset som Maria (äldsta dottern) tycker är så fint.
När man är där, då är det inte många minuter förrän man är hemma.
Fyra, kanske.

Over and out.

2 kommentarer:

Cecilia i Houston sa...

Fina tulpaner! Jag är väldigt förtjust i orangea tulpaner.

55 kronor för 30 ägg tycker jag är billigt. Köper jämförelsevis dyra ägg på våran Farmers Market (typ torgförsäljning, fast på en gymnasieskolas jättelika parkering, på lördagar), $6 för ett dussin. Det är flera gårdar som säljer ägg från frigående höns och eftersom vi har det generellt varmt här så är de utomhus nästan jämnt (med möjlighet att gå in för att få skugga och om nätterna).

Elisabet. sa...

Cecilia N: ja, jag tycker också att det är billigt och dom är inte små heller. Älskar gårdsbutiker! Inte långt från oss finns ett enormt hönseri där hönsen går ute vår, sommar och höst. Jag tror att det rör sig om tjugofem tusen höns! Där jag köper dom bruna äggen, är det betydligt mer småskaligt, men jag ser dem ute i alla fall när det inte är snö och kallt.