lördag 9 mars 2019

Lördag i mars ...


Ungefär så här - men med några stråk av solsken och blå himmel - har det varit idag.
Mellan varven duggregn.

Tittade in i affären; dels för att handla, men också för att leta upp en artikel i gårdagens DN, men där fanns ingen DN alls från igår, så det blev tji med den saken. Det var krönikören Andrev Walden (hur lätt är det inte att tänka på dragspelaren Andrew Walter .., ja, det fordrar ju en viss ålder för att komma ihåg honom)  som på sin instagramsida har små utsnitt av sina krönikor och jag tycker att han är så suveränt bra.

Och så agerade jag hemtjänstpersonal till friherrinnan och handlade även till henne och sen hemåt igen. En långsam dag det här. Skidskytte (utan svenska framgångar) .., storslalom (inte bättre där) och så vår nya kulturminister Amanda Lind som intervjuades av Fredrik Önnevall. Amanda Lind må vara hur begåvad som helst i sin nya roll, men själva intervjun och hennes svar var i mina ögon totalt själlösa. Det var som en förprogrammerad pappersremsa som kom ut.


Men en ljuvlig runda med harry blev det.
Att gå under ekarna i början av Ejdervägen är ett litet äventyr, särskilt när det blåser.
Vid riktiga stormar har grenar dråsat i backen och det finns boendes längs vägen här som knappt vågar köra förbi när det blåser som värst; av rädsla för att inte bara grenar, utan hela träden ska falla till marken.

Ikväll är det Melodifestival-avslutning.
Jo, jag ska titta.
Pv övar och övar och övar för morgondagens konsert i Smålandsstenar, sju-åtta mil åt nordost.
Aldrig någonsin har jag hört honom kämpa så med det som ska sjungas och det är mest detta som vållar honom huvudbry. Eller i alla fall bry.
Och så den här, fast då ska dom sjunga den alltså.

Ja, ja.
Hur ser min morgondag ut?
Säg det.
Lite yoga .., förhoppningsvis en låååång promenad i solsken ...., ja, lite så.
På måndagkväll är det filmstudio och förutom årsmötet (som jag skippar) visas en av mina favoritfilmer alla kategorier, nämligen den här. Jag har nog sett den femton gånger och kan nästan varje scen utantill, men alltid ser jag nånting nytt. Och musiken är underbar!

Fler planer.
Idag bestämdes att vi åker norröver, bland annat till Dikanäs i sommar.
Det är egentligen bara moster Gunhild kvar av den äldre stammen och jag ska försöka få titta i album - om hon har några - och träffa kusinerna och kanske andra släktingar. Och på vägen upp kanske vi kan hyra rum av en herre i Vaplan, det skulle vara trevligt.


5 kommentarer:

Evas blogg sa...

Och kanske en sväng ut på Rödön?

Elisabet. sa...

Evas blogg: alldeles säkert! ❤️

Cecilia N sa...

Jag vet inte om det ryms att sova här, 10 mil norrut, men äta ihop är trevligt.

bettankx sa...

Satt i samma tankar som du vad gäller nya kulturministern. Fredrik Ö slet och kämpade men ack så intetsägande svar. Min nyfikenhet på henne väcktes inte.
Alla partier kämpar på med "sina affärer", som en never-ending-story. Numera lyfter jag knappt på ögonbrynen. Sorgligt, men ingenting förvånar. Liberalerna har jag aldrig röstat på så dem kommer jag inte att sakna,)

Elisabet. sa...

Cecilia N: det är inte alls omöjligt! Tack för inbjudan!

bettankx: nej, det var en dötråkig intervju och det berodde inte på intervjuaren, tycker jag. A.L. gjorde säkert så gott hon kunde, men det blev så platt. Ingen känsla i det hela. Nå, hon är ju ny och kanske blir det bättre. Och liberalerna ..., ja, jag har ju vandrat mellan C och L under alla åren, nån gång (s), nu blir jag husvill.