tisdag 21 maj 2019

Denna dagen .. , en hel del film. 


Så vaknar jag natten mot idag och känner genast att nu gäller det att hålla i sig.
Oj, vad det snurrar!
Lägger mig lika raskt igen och tänker på att jag lovat att arbeta extra förmiddag, men vid femtiden är det hopplöst att ens stå på benen, så lite över sex sms:ar jag Joakim och säger att det går inte, jag kan inte ställa upp.
Ångest.
Ångest.


Större delen av dagen ligger jag på soffan Ektorp.
Den hemska taklampan som jag vill bli av med (men inte pv) är vad jag kan titta på, så där mellan varven, om jag gör det försiktigt. 
Harry har huvudet intill mitt och är så otroligt snäll; precis som om han förstår vad som är på gång.
Ja, snäll är han ju alltid, förstås.
Och den som har hund eller kanske något annat djur, vet vilken tröst det är .., detta att ha dem nära när man inte känner sig kry. 
Gör tappra försök att stiga upp, men får liksom hålla fast huvudet och blunda .., sen lägga mig ner och invänta ett nytt försök. 

Vid fyratiden, just när dom första regndropparna faller, börjar jag må mycket bättre, ja, känner mig nästan helt okej. 
Lyssnar till Europapodden (P1) som handlar om skandalen i Österrike 
Det handlade om regeringschefen Heinz-Christian Strache som nu avgått efter att ha skämt ut sig rejält. Den lilla textsnutten här under kommer från Svenska Dagbladet och beskriver i korthet vad som hänt.

"Allt för mycket vodka och allt för mycket hormoner. Det var enligt Strache orsaken till att han i en lyxvilla på Ibiza erbjudit en anonym rysk kvinna från en påstådd oligarkfamilj att få statliga uppdrag i utbyte mot valhjälp."



Vid femtiden kommer pv hem och gör fläskpannkaka till middag. 
Jag har boat in mig på soffan och tittar på kortfilmer hos svt.play. 
Det här är den första och det finns ännu en, del tre. 
Del 1 är utgången, tyvärr. 
Filmen är underbar.
Och HUR kan sex minuter säga så mycket??


Sen blir det "Kära pappa" av Johan Blomborg.


Tolv minuter av reflektion och värme och öppenhet.
U n d e r b a r! 
Tipsade sonen om den.


Den här ser jag också. 
Daniel Lundh har gjort den. 
Tycker mycket om den! 
Det blir som små utsnitt, såna som man lägger på ett förstoringsglas och sätter i ett mikroskop, men här handlar det om själva livet. 


Ja, så där har det gått på och nu är klockan halv elva och pv har gått i säng och jag sitter ensam nere vid datorn och hör tick-tacket från väckarklockan, den som jag köpte hos Antikkulan hitom Ängelholm. 
Och på fotografiet syns en liten Emma .., det var i Kungsbacka som väl ligger i Halland kanske .., och jag hade haft henne i mitt knä och vi satt under ett spökträd och jag berättade nån saga, riktigt vad minns jag inte. Men ögonblicket finns kvar. 


Tidigare idag såg jag den här kvinnan intervjuas i något nyhetsprogram. 
Jag såg även SD:s Peter Lundgren och kvinnan vars bröst han tafsade på sitta i en soffa och småprata om det som hände - ja, dom var ju fulla den där kvällen, sa han, och det hela är nu utagerat - och jag slogs av skillnaden. 

Generaldirektören på bilden här ovanför - Christina Malm - hon var så .., ja, så bra, helt enkelt! 
Hon hade en slags inre pondus och gav klara besked i allt som det frågades om (det handlade om mönstring) och jag tänkte på vilken skillnad det var på henne och på sverigedemokraten som blivit så full och inte kunde behärska sig. 
Och jag tänkte också att det är ju ett bekvämt sätt att hänvisa till att man är berusad. 
Och ännu mera tänkte jag: skulle denna kvinna kunna sitta i en soffa och vittna om en fyllekväll då någon tagit henne på brösten och skulle hon säga att nu går vi och äter middag .., det hela är avklarat?
Nej. 

Jag tänkte även på Heinz-Christian Strache som stjälpt i sig för mycket vodka och känt hormonerna rusa.
Sen hade jag tänkt så mycket så det nästan började snurra ännu mera.
Och nu ska jag krypa i säng, men sova lär jag väl inte kunna göra.

Ps. Glömde berätta att jag tidigt, tidigt i morse, när jag var som mest dålig, hörde näktergalen. Han satt i dungen mitt emot Eckes! Så lycklig jag blev! Ds.

Ännu mera ps: intressant läsning här.

7 kommentarer:

Turtlan sa...

En till som inte kan sova här. För varmt. Vi glömde dra ner för våra stora söderfönster idag och då blir det så varmt på övervåningen.
Men jag var också så trött efter min shoppingtur i em så jag låg länge på soffa och somnade nästan. Fast det äring värmen mest.

Är det kristallsjukan som spökat? Fy så tufft! Yrsel är så hemskt.
Hoppas på en bättre dag imorgon!!!

Bloggblad sa...

Det är ovärdigt att supa sig så full att man inte kan hålla sina kroppsdelar i styr!

Före jul när jag fick lite för mycket jobb i skolan, drabbades jag av att golv och väggar rörde sig, som lustiga huset, fast inte lustigt. Jag fick en återbudstid hos en naprapat som direkt hittade mina låsta muskler och gav mig hemläxa, som jag gjorde. Fast skolsköterskan skickade mig först till VC för att utesluta stroke och kristallsjuka. Stress, löd diagnosen.

Snurrande mattor, alltså karusellsnurr, har jag också haft, för många år sen. Samma sak, spända muskler. Det är vidrigt när det snurrar. Hoppas att du får hjälp, det finns en hel del hjälp mot yrsel.

Lena i Östersund sa...

Men fy så obehagligt det låter med yrselsnurret! Hoppas du mår bra idag. Kryapådejkram, Lena

Babsan sa...

Men fy för yrsel.Hoppas det är bättre nu🥰🥰🥰

Elisabet. sa...

Turtlan: ja, jag har svårt med värmen också; värre ju äldre jag blir! Det är väl allt hull ,-)

Bloggblad: det är inte alls omöjligt att det kommer av stress; jag var så spänd förra lördagen när vi bara var två på jobbet och hur mycket att göra som helst .., halvdöd eller heldöd när jag kom hem. Så .., ja, inte alls otroligt.

Lena i Östersund och Babsan i Uppsala: ja, yrsel är ingen höjdare att ha. Fy fasen!

Bert Bodin sa...

Det där Ps:et om byggsäcken i Stockholm; vi har ett liknande fall här. Inget "organiserat" skräpsamlande, men en hörna som ofta blir förbisedd. Det värsta är att den ligger här på andra sidan gatan från oss och dessutom nästan vid ICA:s entré. Jag har skrivit om den förr i ett annat sammanhang. Nu blir det till att skriva mer.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: det är bra; heja dig!