onsdag 15 maj 2019

Hon heter Filippa ....


Det händer allt oftare att jag tappar bort namn på så kallade kändisar.
Igårkväll blev det prat om Fredrik Reinfeldt och nu på morgonen när jag lyssnade till P1-prat och en moderat riksdagsman intervjuades, då kom jag att tänka på den forne statsministern och sen blev jag liggande under täcket och funderade på vad hans före detta fru heter.
Jag gjorde som jag brukar .., började från A och gick hela alfabetet ut, men icke.
Anna? Nej.

Men så lämnade jag sängkammaren .., slog mig ned här och kollade dagens post (heja, mejl från min syster!) och då löste det sig: Filippa, så var det ju!


I mejlet från min syster kan jag läsa att hon har haft besök av "trädmannen", en slags trädgårdsmästare alltså och det är ju tacksamt. Det var när Birgitta skulle beskära ett av träden som hon dråsade i backen och så när gick hädan.

Hon skriver också att Australien har val på söndag och att rösta är obligatoriskt.
Röstar man inte blir det böter.
I Wikipedia står det däremot att Australien har obligatoriskt valdetagande, med undantag för South Australia och det är ju där min syster bor.

Nu morgonkaffe och svenska nyheter.

5 kommentarer:

Ulrika sa...

Och jag har äntligen kommit till punkten där jag klarar en dusch, hurra!
Vissa dagar är sträckan lång.

Fint väder här och häggen doftar ljuuuvligt! Jag ska ta in ett par kvistar tror jag.

Bert Bodin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Elisabet. sa...

Ulrika: här är häggen utblommad nu .., men då har vi ju syrénerna att glädjas åt!

mossfolk sa...

Det är så frustrerande när namn är som bortblåsta. Jag fick en ny kamera i vääääldigt tidig födelsedagspresent i mitten av april. Den visade sig inte fungera , har varit inne på service, kom tillbaka och fungerade ändå inte. Igår ringde jag åter supporten på företaget den är beställd ifrån... och kom inte på ett enda begrepp när jag skulle beskriva felet. Snurrigt och intrasslat blev det och den jag pratade med var ett under av vänlighet när jag försökte förklara att inte ens skärmlägesknappen vid sökaren fungerade ("jo och så har jag provat... öh... den där knappen... som sitter bredvid... öh... där man tittar...").

Här doftar också syrénen underbart och schersminen har stora knoppar.

Elisabet. sa...

mossfolk: mannen som stod vid know-how-disken är kund i affären där jag arbetar, då kändes det bättre. Men det blev ändå precis som för dig när han smet mellan med min mobil, medan den andra kvinnans klocka skulle laddas på nåt vis. Plötsligt kom jag inte på koden och kunde inte ens förklara vad som felades!! Sååå hemskt! Jag bad honom ta sig an kvinnan och då ramlade allt på plats för mig ,-)