måndag 13 maj 2019

Ny vecka .., ny giv.



Oj, vilken kväll det var igår!
Solen hade nog gått ner, men ljuset dröjde sig kvar där borta i väster.
Det är inte Thomas tomt som syns - utan grannens - och man förstår vilken betydelse buskaget med rhododendron har i det hela ., det blir mer djup i bilden då.

Jag har inte använt något filter, utan det blev nog lite motljus där i mitten av bilden.

Vad står på schemat idag?
Inte mycket.
Kvart över elva är det klippning hos Lena i Harplinge .., efteråt bjuder friherrinnan på kaffe.
Igår röjde jag i tvättstugan, nu återstår pannrummet, men se, det vägrar jag att befatta mig med, det får pv ta hand om. Hans mamma Gunvor brukade säga att "det har varit jordbävning, åtta på Richterskalan" när man kom och tittade in lite oförhappandes och hon inte hunnit plocka bort. Jag kan säga att i pannrummet är det minst tio på den skalan!

Kanske tittar jag in på biblioteket i Harplinge när jag ändå har vägarna förbi, om det är öppet då?
Ja, det vore en idé.

För övrigt .., enbart ljuvligt pensionärsliv!

4 kommentarer:

Ulrika sa...

Jag har kommit i kontakt med en läkare med mer kunskap om EDS och kronisk smärta och en helt annan inställning till det hela, så jag kommer att lista mig på en vårdcentral i Skåne (ja det är sjukt att man ska behöva åka 50 mil, men jag skulle åka till Kina om jag äntligen fick rätt vård) - så nu får ni vänta er besök framöver. Perfekt stopp på vägen ju. Hurraaaa! :-)

Cecilia N sa...

Det gläder mig, Ulrika!!

Elisabet. sa...

Ulrika: oj, får man fråga var i Skåne? Låter ju helt fantastiskt! Du vet var vi bor :)

Cecilia N: precis!

Ulrika sa...

Tack snälla ni!

Elisabet - det är i Eslöv. Vi vet ju inte när första besöket blir än, läkaren tror att det antagligen dröjer till juli, för hon har semester och lite sånt (vi kommer ha telefonmöten lite till att börja med), men vi planerar att göra det till en semesterresa. Besöka Ystad, som jag ääälskar, och Kristianstad där Rickard bott och lite sånt. Och då blir det garanterat ett stopp i landet Halland om ni är hemma!