måndag 13 maj 2019

Måndag ....


Jo, så är det verkligen, att glädje, det kan komma av helt andra saker än man förväntat sig.
Vem trodde att jag skulle bli så lycklig över en robotgräsklippare? Inte jag!
Men oj, vad den är bra!
Visserligen tjurar den ibland och det är väl förstås pv:s fel att han inte grävt ned ledningarna riktigt och att roboten då helt sonika klipper av dem (den, det är en lång lina, tror jag), men i det stora hela är den fantastisk.

Idag satt jag i en solstol på gräsmattan och hade sigge i knät (jag plockade bort döda fästingar på honom, flera satt under hakan, såväl han som harry har nu fått fästingmedel i nacken) och harry låg intill och såväl katt som hund hade stenkoll på var roboten höll hus. Särskilt sigge.
Skatorna är våldsamt förgrymmade på den där inkräktaren som kommer lullande där alla solrosfrön ramlat ner .., och pilfinkarna är suveräna på att flytta sig i  p r e c i s  rätt sekund!


Det har varit en tämligen händelselös dag.
Inget upphetsande som hänt.
Frisörskan bannade mig vänligt för att jag är och hackar i luggen (men mina lockar tjorvar ju till det) och nu har jag knappt axellångt - eller kort - hår, och hon föreslog mig att inte sätta upp det så ofta nu när det är soligt, så blir till slut allt grått. Det är knepigt att bli av med den gamla hårfärgen.


Så är såg det ut innan jag satte mig i frisörstolen och fick det förfärliga skynket runt halsen. Finns det någon människa som ser vettig ut när man blir halshuggen på det viset? Ja, det är ju bagateller.


Visst är det konstigt att håret får en annan färg nästan, bara för att man klippt det?
Och åååå, så skönt att få luta sig bakåt och känna hårschampot skumma och hur frisörskan masserar fram och tillbaka!
"Det är inte klokt så mycket hår du har!" utbrast hon efter en stunds knådande.


Ja, det är klart att det här var för mörkt för mig, det ser jag klart och tydligt.
Och lilla gullpigan tittar fram också.


Så här såg det ut igårkväll, när jag stod på grannens gräsmatta och tog bilden.
Vi har mest lövträd uppe på kullen (alltså ännu längre upp än där huset ligger) och oj, vad jag tycker att det är fint med tallarna, men dom (liksom lövträden här ovanför), tillhör allmänningen, så det är bara att njuta lite på avstånd. Alltså, vi kan inte såga ner lövträden och enbart spara tallarna.

Tidigare ägarna - Gun och Göran - var fenomenala på att röja i backen, den som är bra mycket brantare än man tror. Och går man lite till höger på bilden, då blir det så småningom VÄLDIGT brant, så där så man kan slå ihjäl sig om man dråsar ner.


Natten mot idag drömde jag så hemskt och det är samma dröm som återkommer, men med ojämna mellanrum. I drömmen är jag på jobbet och plötsligt tappar jag namn på mina arbetskamrater och det är förfärligt hemskt och hur jag än försöker komma på vad dom heter, är det omöjligt.

M e n .., det är inte mina vanliga arbetskamrater, utan andra, för mig helt obekanta.
Där var en som hette Fredrik och som jag aldrig sett tidigare och där var nye chefens fru, han presenterade henne och sa att hon hette Dagny. Det gör hon inte i verkliga livet och jag har aldrig träffat henne.

Såna här drömmar kommer alltid på morgnarna när jag somnat om och sover gräsligt djup.
Hemskt är det.
Som att leva ett parallellt liv på ett sätt.

Nu hockey, Sverige - Norge.
Heja Sverige!

7 kommentarer:

mossfolk sa...

Ja, en robot vore kanske inte fel att ha. Vi är snart de enda i hela området som inte har en som åker runt i trädgården. Barnen står ofta och tittar över häcken på grannens när den kör förbi. Spännande värre :)

Att få håret tvättat hos frisören tycker jag är en pina -nästan på nivå med att ligga i tandläkarstolen, men bara nästan.

Bert Bodin sa...

Min frisör säger att fenomenet med ljusare hår när man klippt sig, beror på att ljuset "kommer åt" bättre i kalufsen.

Mitt blir askgrått var sjätte vecka.

Elisabet. sa...

mossfolk: men tänk, att det kan vara så olika! För mig är det som att närma mig himmelska höjder! Jag har funderat på att boka tid för tvättning nån gång per månad, bara för att .....,-)

Bert Bodin: ja, självklart! Så är det ju förstås! Har du funderat på samma sak och frågat honom/henne?

Ulrika sa...

Jag ääälskar också att få håret tvättat hos frisör! Såå skönt. Jag skulle kunna betala bara för det. :-)

Bert Bodin sa...

Ja. Jag tyckte fenomenet var lite märkligt. Siw kan sin sak.

Elisabet. sa...

Ulrika: du förstår så ljuvligt!

Ulrika sa...

När jag var hos Folk Stockholm och fick hjälp med att ta bort färg och sen färga nytt, så tvättade hon mitt hår/masserade in saker säkert 4-5 ggr. Jag var i himlen!!