lördag 1 juni 2019

Efteråt ....


Vaknade tre i morse och tänkte att nu kommer jag väl inte att somna om.
Det gjorde jag.
Halv sex steg jag upp och när klockan var halv sju var jag på jobbet.
En halvtimme senare öppnades butiksdörrarna och till min förvåning var där kunder - dom flesta köpte förstås nybakade frukostfrallor - och så morgontidningen.

Innan jag började hade jag försökt memorera själva morgonrutinerna - dom som nu är annorlunda - och det vimlar av nycklar, men det löste sig bra och jag kände hur jag slappnade av och det kändes så himla skönt!

Underbara arbetskamrater var det! Cornelia H och Karolina i delikatessen, Hilda i mejeriet, Cornelia A, Annika och jag själv tog kassorna och sen vid elvatiden tror jag, dök David upp. Jag undrar om jag någonsin under mina år på Hemköp varit med om fler spel på hästar eller Keno/Lotto? Det tog liksom aldrig slut!!

Jag älskar mitt yrke, men den senaste tiden, med problemen med mina ögon, är det kämpigt.
Tittar jag rakt fram, ja, då går det bra, men som kassörska har man ofta blicken riktad mot kassabandet och varorna och då ser jag bara sudd! Det är så irriterande och man blir så trött!


Klockan två var arbetspasset till ända och då kom pv och hämtade mig och så åkte vi raka spåret till hamnen i Skallkroken. Det blåste jättemycket (båtlinorna smattrade i vinden!), men hade vi nu kommit dit ville jag ändå doppa mig, så det gjorde jag .., och luften var ljummen och vattnet inte alltför gräsligt kallt, så det var skönt.

Sen kaffe från termosen och så hemåt igen.
I bilen berättade jag för pv om olika kunder som satt spår; bland annat en ung kvinna från Tyskland som frågade om vi hade någon gästtoalett. Jag visade henne vägen och frågade om dom var ute på cykelsemester (jo, det var dom) och fick veta att dom nu var på väg norrut, mot Göteborg, därefter skulle det bära av till Nordnorge - på cykel, förstås -.

Ett annat tyskt par hade kommit med husbil just idag och var även dom på väg till Bohuslän och så norrut. Trevliga människor allesammans.

Sen var det förstås alla sommargästerna och småttingar som snart vuxit om mig på längden och där var en vänlig man som sa att "det var det värsta vilken simultanförmåga du har, du hinner ju prata med kunderna och arbeta samtidigt!" och jag blev så glad och frågade om han själv arbetade i butik? Nej, han var polis i Halmstad.


Men nu är det inget mer arbete inbokat.
I morgon blir det kanske ett besök i Morup, där Halmstad kammarkör har konsert (pv då också förstås) och på måndag har jag telefonmöte med läkaren angående ögonen och på torsdag bär det av norrut, till kalas i Upplands Väsby. Emil fyller tjugo år lite senare, men ska firas nästa helg.

Ungefär så har den här dagen varit.
Vad var bäst? Jo, att jag känner att jag är på banan igen på jobbet .., i alla fall med kassadelen och att jag vet hur det fungerar nu med ommöbleringen av mycket som hör till kassan. I morgon ska jag köra dit och lära mig hur man skriver skyltar på datorn (eller gör dem på datorn och skriver ut dem sen ..). Jag brukar ju göra den delen för hand, ja, det kanske går att göra så också och laminera den efteråt?

Nu middag!


Inga kommentarer: