lördag 1 juni 2019

Lördag ....


Halv sex ringer min mobil, men jag har varit vaken i omgångar innan dess .., ligger på "ohåga" och tänker på allt som ska göras när butiken öppnas. Så mycket som är nytt!

Igår full fart från nio till tre.
Alla kassorna var igång - om än inte hela tiden - och ständigt dessa frågor var allting ligger och ständigt detta att   i n t e   veta. Var är säkringarna/propparna? undrar en kund och vi är minst tre som letar, vi  v e t  ju var dom tidigare höll hus, men nu .., som bortblåsta!

På väg in till lagret för att snabbt hämta nånting, hinner minst tre kunder norpa en och säger "förlåt, jag undrar bara ...!" och man vill så innerligt gärna hjälpa till, men kanske har man då en kund som väntar, som man just då hjälper och man försöker förklara men känner sig otillräcklig.

När klockan var tre kom pv och vi åkte till Skallkrokens hamn .., drack termoskaffe och åt var sin macka .., badade två gånger i ett hav som inte var så där förfärligt kylslaget ., jag simmade lite .., och efteråt var man förstås som en ny människa.

Kom hem .., lade mig raklång i solstolen och hade sigge på bröstet.
Strök honom över pälsen .., upptäckte en stor och välmatad fästing och en mindre; plockade bort dem och sedan fick herr katt en omgång med fästingmedel i nacken.
Passade på att rykta såväl honom som harry och allt hår som kom loss, hade nog räckt till åtminstone en halv ärm om jag hade ägnat mig åt stickning!!

Nu är klockan lite över sex.
Ska göra mig i ordning och så blir det arbete till två.
Lite regnigt ute.

Inga kommentarer: