fredag 25 oktober 2019

Dagens fönster och lite till ....


Så här sitter jag nu här - en fredagmorgon i slutet av oktober - och på det lilla bordet framför mig finns min egen laptop och det är den jag skriver på. Perfekt! Långt mycket enklare än att snubbla på minimala tangenter på mobilen.

Det här är min utsikt (bilden). Färjan från Bornholm har kommit och när jag tittar ut genom fönstret här på min högra sida, ser jag ströpassagerare komma kånkande på stora resväskor .., en ung kvinna hade en stor hund vid sin sida ..,en kvinna i vit täckjacka kollar sin mobil .., ja, det är som det brukar vara.

Vi var bland dom första till frukosten (ovanligt? inte!!) och här i den stora frukostmatsalen var då även ett sällskap orienterare vilka skulle till Bornholm på någon helgtävling. Det var ett yngre par med en liten Tore (jämnårig med lillkillen i Malmö), dom var från Motala och vid ett annat bord satt ett par från Motala. Men det är många som ska iväg med färjan.

Igårkväll blev det middag hos Tommy och Karin och Harry blev SALIG av glädje när vi kom dit och sprang runt, runt och letade Meja (deras labbe som inte längre är i livet) och det blev - som alltid där - god mat (jag önskade pita med tillbehör) och mycket prat och skratt.

På väg dit berättade jag för pv om hur mina tankar skuttar och far.
Bland annat hade jag tidigare på dagen haft ett låtsassamtal med den läkare som så småningom ska delge mig resultatet av alla undersökningar. Vi hade ett bra samtal doktorn och jag. Han sa att det var malignt, men skulle nog gå att åtgärda och vi pratade lite om olika behandlingar och allt sånt.

Det där är ett perfekt sätt att på nåt vis mentalt förbereda sig.
"Var han trevlig doktorn ...?" frågade pv.
Jag sa att det var han. Lite stressad bara.

Men nu är det ju så att jag  t r o r   ju inte att det är nåt farligt, det här är bara OM det skulle vara så.
Friherrinnan, som varit drabbad och behandlad för bröstcancer, hon däremot är mera av den raka sorten. Hon hymlar inte med vad hon tror och det tycker jag är oerhört befriande!


Så här ser det ut just nu .. när jag tittar ut.
Kvart över tio ska Tommy komma med yllekappan .., jag svettas nåt kopiöst numera och blir det för varmt, skaffar jag mig en bättre jacka - typ vindjacka - i Liverpool.

Ha det så gott!
Sen blir det nästa uppdatering från Liverpool.

Over and out.

2 kommentarer:

Turtlan sa...

Go tur på er. Stationen tycks vara väl värt ett besök!
Ja känner igen hur du tänker och har låtsassamtal. Så är jag också. De blir oftast så mycket bättre än de brukar bli i verklighet. Men på något sätt förbereder man sig.

Flyger ni till Manchester eller till Liverpool? Du sa det men kommer inte ihåg.

Elisabet. sa...

Turtlan: vi flög till Manchester, fick vänta i en evighet på taxi i mörker och hällregn, men nu är allt finemang.