lördag 5 oktober 2019

Efteråt ...



Det är med nöd och näppe jag hinner till hamnen innan seglarherrarna kommer hem! 
Kanske står jag i tio minuter och väntar .., mest blir det prat med några sjöräddare vilka har gemensam övning med sina gelikar från Grötvik, inte långt från Halmstad. 

Och sen kommer pv, Tommy och Göran in i hamnen och det tycks gå hur bra som helst! Dom lägger till vid mastkranen och jag hinner med en stunds småprat om hur det hela har gått (jättebra, även i lite hårdare sjö och pv säger att han mådde lite illa när han skulle fixa fika eller lunch och var nere i ruffen .., det har jag ALDRIG hört honom säga tidigare!), ja, innan jag ska iväg till jobbet. 

Här syns storebror Göransson redo att kasta tampen till nån  av dom sympatiska sjöräddarna. 
Den ene sysslade med reservdelar, den andre var familjerådgivare. Sjöräddare arbetar ju ideellt och det måste vara fascinerande hur olika yrkesgrupper arbetar tillsammans mot samma mål. Ungefär som när man blir pensionär; då bryr sig ingen i vad man har gjort tidigare, då är man liksom i ett eget fack och det är helt okej. 


På jobbet var det full fart. Det märks att vi har ökat omsättningen rejält .., jag upplever det som betydligt fler kunder än tidigare. Och förr hann jag fylla på tobak och kassar och göra fint, nej, det hanns inte med ikväll. 

Ett tag kändes det bara hemskt. 
Somligt hade fått nya plu-nummer (man fattar aldrig varför) och en säck björkved som förr hette 6523, ja, det hette nåt helt annat nu. Så var det med mycket annat också. Och utlandsfrimärken hade fått nytt nummer och clementiner hette nu 3029, i stället för 4450. Svenska äpplen hade numret 3006 för några veckor sedan, nu var det nytt nummer där också! 

Då ska man leta i en fruktochgrönt-meny och det tar tid och jag som förr kunde så gott som alla hundratals plunummer .., jag tycker att det går sååå mycket långsammare, ja, det tycker för övrigt dom andra också, som varit med länge. 
Nåja, jag ska minsann lära mig dom nya utantill också!

Blev hämtad av pv och vi åkte hem och gjorde det enklast möjliga; varma mackor! 
Sen friidrott och sen prat med Bert i Luleå (det gällde korsord, tack Bert!) och pv såg så trött och slut ut på ..., nästan så jag var orolig för honom .., och nu ligger han redan och sover och jag ska strax gå upp jag med.


Imorgon ska vi bara ta det lugnt.
Nå, någon ska till hamnen och göra det som måste göras, jag ska putsa några fönster och gå på lång promenad .., kanske ta ett dopp .., men mest av allt bara njuta av en ledig söndag.

Och på måndag vankas filmstudio!

Ajöken, sa fröken.



Inga kommentarer: