tisdag 18 februari 2020

Så var det överstökat ...


Idag klockan fyra skulle vi hämta ut harry från Hallands djursjukhus i Slöinge. Så praktiskt det är att ha så nära till veterinärer .., tio minuter tar det hemifrån.

Vi var som vanligt på plats nån halvtimme i förväg och i väntrummet satt ett par med tre mindre hundar; varav den ena var en Podenco och en ilsken sådan.
Den hunden och två andra - vilka påminde liiiiite om kamphundar - var så rasande på människor som passerade och gjorde rena utfallen mot människor, ja, det var hemskt att se dem.

Jag frågade mannen som höll Podencon om han trodde att tiken skulle bita på riktigt, om han nu  inte hade hållit i kopplet?
Ja, det trodde han.
Men  h u r  kan man ens behålla såna hundar??
(Nu var det inte deras, utan en anhörigs, men ändå).

Och där var någon som skulle hämta ut askan efter sin katt .., där var en boarder som hade problem med ett ben och det gick för runt precis hela tiden!
När Harry dök upp, var det en missmodig herre .., han gnydde och ville bara iväg!

Så här suddig är inte svanstippen på riktigt - den är alltså rakad - och så är den ihopsydd nertill.
Det har varit en totalt utslagen hund som legat på soffan - inte tillstymmelse till blödning - och han sover och gnyr .., och vill absolut inte bli ompysslad, så han får ligga i lugn och ro.
Nej, mat vill han inte ha (det ville inte jag heller efter operationerna), men han var ganska glad när det var dags för en kortare kissrunda.

Ja, så blev det.
Det blir säkert hur fint som helst det där.
Svar från patologen får vi nästa helg när jag ska köra dit honom och få suturerna bortplockade (då pv ju är i Sälen).
Veterinären sa att det blir lugnande för Harry när det ska ske .., alltså han får även då fasta kvällen och morgonen innan. (Han är ju inte direkt världens kaxigaste hund).

3 kommentarer:

Anders sa...

Stackarn!

Elisabet. sa...

Anders: ja, det är lite deppigt här i huset just nu. Han har nog ont ., jämrar sig och gnyr lite, trots morfin innan han lämnade djursjukhuset. Och så har det nog varit mentalt ruggigt för honom. Han är så vek.

Ulrika sa...

Lilla gubben <3
Hoppas han piggnar till snabbt.